اسپری گریس چیست ؟ انواع اسپری گریس و کاربرد آن ها

همانطور که می دانید، گریس یک محصول نیمه جامد است. مهم ترین کاربرد گریس در صنعت، روانکاری قطعات مختلف می باشد و از گریس پمپ برای تزریق آن به قطعات و ماشین آلات صنعتی استفاده می کنند. اسپری گریس هم یک محصول نسبتا جدید است که نظر بسیاری از فعالان مشاغل صنعتی را به خود جلب کرده است. به همین دلیل قصد داریم در این مقاله به طور مفصل به این محصول و کاربرد آن بپردازیم. بنابراین پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

اسپری گریس یک محصول نسبتا جدید است که برای روانکاری قطعات صنعتی استفاده می شود

اسپری گریس چیست ؟

اسپری گریس چیست؟ این محصول همان گریس معمولی است و برای روانسازی قطعاتی که امکان گریس کاری ندارند کاربرد دارد و از روغن پایه ، غلیظ کننده و مواد افزودنی هایی که خاصیت گریس را بالا می برد ، ساخته می شود.
این مدل اسپری ها از محصولات ضروری و اقتصادی برای روان کاری قطعات متحرک در خودروها و سایر تجهیزات صنعتی به شمار می آیند و استفاده از آن ها نقش مهمی در عملکرد صحیح و مداوم دستگاه ها دارد به طوری که در بسیاری از موراد بدون استفاده از گریس ، کارکر تجهیزات ممکن نمی باشد. همچنین آن ها بهترین گزینه برای روان کاری نقاطی هستند که دسترسی مستقیم به آن ها دشوار است. 

این محصول نوعی اسپری بر پایه گریس و در دسته اسپری صنعتی قرار دارد که معمولا برای پوشاندن سطوح دور از دسترس قطعات مکانیکی مثل بلبرینگ‌ ها استفاده می ‌شود. گریس‌ کاری از خراب شدن یا گیر کردن قطعات در حال چرخش جلوگیری می کند. این محصول با هوای تحت فشار در ظروف مخصوص به همراه نازل عرضه می ‌شود. ترکیب مواد اسپری گریس به‌ گونه‌ ای است که پس از تکان دادن ظرف و هنگام استفاده، به‌ صورت یکنواخت و همگن بر روی سطح اسپری می‌ شود.

گریس کاری با اسپری گریس  از خراب شدن یا گیر کردن قطعات در حال چرخش جلوگیری می کند

بیشتر بدانید : گرید گریس چیست ؟

گریس معمولی چیست؟

پیش تر اطلاعاتی در مورد اسپری گریس چیست دادیم و توضیح دادیم که این محصول در برابر حرارت مقاوم ست و در اثر گرما چکه نمی کند ، همچنین می تواند در بسیاری از کاربردها جایگزین مناسبی برای روغن های صنعتی باشد. در این بخش به بررسی شباهت ها و تفاوت گریس معمولی و اسپری گریس می پردازیم.
 
گریس در دو نوع گریس معمولی و نسوز تولید می شود. نوع نسوز در برابر حرارت مقاومت بالایی دارد و می تواند خاصیت خود را در دمای بالا حفظ کند در حالی که گریس معمولی برای شرایط کاری با دمای پایین تر مناسب است. چه از گریس معمولی استفاده شود و چه از نوع اسپری شکل هدف اصلی روانکاری و محافظت از قطعات ثابت یا چرخان ماشین آلات در برابر اصطکاک ، سایش و نفوذ آلودگی های است. نوع اسپری شکل گریس به دلیل حالت نیمه جامد و قابلیت اسپری شدن ، گزینه ای بسیار کاربردی برای روان کاری دقیق و اسان قطعاتی است که دسترسی به آن ها دشوار می باشد.
برای قسمت هایی از تجهیزات صنعتی که نیاز به روانکاری مداوم و دائم دارند ، استفاده از محصولات گریس کاری که به صورت اسپری شکل هستند بهترین گزینه محسوب می شود. این محصولات با ایجاد یک لایه محافظ مانع گرد و غبار ، رطوبت و سایر آلاینده ها شده و در مقایسه با روغن های روانکار ، نیاز کمتری به تکرار عملیات روانکاری دارند.
در نتیجه انتخاب بین گریس معمولی و اسپری بستگی به نوع کاربرد ، شرایط دمایی و میزان دسترسی به قطعه مورد نظر است و در دو حالت این مواد نقش مهمی در افزایش بهره وری و عمر مفید دستگاه ها ایفا می کنند.

مواد تشکیل دهنده گریس

در این قسمت به مواد سازنده این محصول خواهیم پرداخت :
  1. روغن پایه : برای سیال کردن مواد آن در ترکیباتش معمولا از روغن‌ های معدنی به‌ عنوان اجزای سیال استفاده می ‌کنند. این نوع روغن‌ ها برای کاربردهای صنعتی بسیار کارآمد هستند. زیرا اسپری گریس دارای روغن معدنی در دمای بسیار کم یا زیاد پایداری مطلوبی دارد.
  2. غلیظ‌ کننده : غلیظ‌ کننده ماده ‌ای است که در صورت ترکیب شدن با مواد اسپری گریس ساختار نیمه‌ سیال ایجاد می ‌کند. یکی از انواع متداول غلیظ‌ کننده مورد استفاده در این محصول، صابون فلزی است. این ماده از لیتیوم، آلومینیوم، خاک رس، پلی اوره، سدیم و کلسیم تشکیل شده است. صابون فلزی برای تعلیق مواد جامد جدا شده از سطوح ، بسیار موثر است. در ترکیب برخی از انواع اسپری گریس از غلیظ‌ کننده‌ های غیرصابونی نظیر بنتونیت و ایروژل سیلیکا نیز استفاده می‌ کنند.
  3. مواد افزودنی : افزودنی‌ ها قابلیت‌ های جدیدی را به اسپری می ‌افزایند. از متداول‌ ترین افزودنی ‌ها می‌ توانیم به بازدارنده‌ های اکسیداسیون و فشار شدید، ضد سایش و کاهش اصطکاک اشاره کنیم. علاوه بر این افزودنی‌ ها، روان ‌کننده‌ هایی نظیر دی‌ سولفید مولیبدن یا گرافیت نیز ممکن است به آن اضافه شوند تا بدون واکنش‌ های شیمیایی نامطلوب، اصطکاک و سایش سطوح فلزی را کاهش دهند.
بیشتر بدانید : مواد نسوز چیست ؟

انواع اسپری گریس

انواع اسپری گریس شامل؛ اسپری گریس نسوز و معمولی است. در واقع گریس نسوز ، نوعی روانکار است که قابلیت استفاده در دماهای بسیار بالا را دارد. 
انواع گریس از پایه لیتیوم، سدیم، خاک رس، کلسیم و ... تولید می شوند و این اطلاعات در توضیحات محصولی که خریداری می کنید، درج شده است. از مهم ترین ویژگی های انواع اسپری گریس می توان به موارد زیر اشاره کرد :
  1. روانکاری قسمت های غیر قابل دسترس
  2. روانکاری کردن دستگاه ها و قطعات صنعتی
  3. ممانعت از زنگ زدگی، خوردگی و اکسایش
  4. کاهش اصطکاک
  5. کاهش سر و صدا
  6. صرفه جویی در هزینه های مربوط به تعمیرات و حتی تعویض قطعات در اثر خرابی
  7. آب بندی مناسب
  8. افزایش طول عمر ماشین آلات صنعتی

اسپری گریس لیتیوم چیست؟

اسپری گریس لیتیوم یک روان کننده چند منظوره با پایه لیتیومی است که به دلیل خاصیت آب گریزی و مقاومت بالا در برابر فشار ، به طور گسترده در کاربردهای صنعتی و خودرویی مورد استفاده قرار می گیرد. این محصول با ایجاد یک لایه محافظ ، اصطکاک و سایش میان قطعات فلزی را به حداقل رسانده و در نتیجه باعث افزایش طول عمر و بهبود عملکرد سیستم مکانیکی می شود.  این محصول به دلیل ویژگی های ضد آب بودن گزینه ای بسیار ایده آل برای روانکاری تجهیزات در محیط های مرطوب است و در صنعت خودرو در بخش های مختلف خودرو مانند شاسی ، کاسه چرخ ، بلبرینگ ها تا مصارف خانگی برای شرایطی که دما و فشار بالا وجود دارد ، استفاده می شود.

انواع اسپری گریس

بیشتر بدانید : پارافین مایع چیست؟

کاربرد اسپری گریس

کاربرد اسپری گریس در صنعت و نگهداری تجهیزات مشاهده می شود. از این اسپری می توان برای روانکاری موثر چرخ دنده ها ، زنجیرها ، اهرم ها ، اتصالات و کوپلینگ ها ، تسمه های دندانه دار ، شفت ها ، بلبرینگ ها و بسیاری از قطعات متحرک در ماشین آلات های صنعتی استفاده کرد. البته کاربرد اسپری گریس تنها در پروژه های سنگین صنعتی محدود نمی شود در صنایع غذایی ، ارایشی و بهداشتی نیز گریس ها با فرمولاسیون خاص دارای مجوز بهداشتی تولید می شوند تا ضمن اطمینان از ایمنی ، عملکرد تجهیزات حساس را نیز تضمین کنند. 
اسپری های که در این زمینه تولید می شوند با یکدیگر تفاوت هایی دارند که شما می توانید از روی مایع و یا جامد بودن آن را تشخیص دهید.
به طور کل گریس ها جزو ضروری ترین محصولات در صنایع مختلف دارای قطعات متحرک و ... هستند، به طوری که بدون آن امکان کار کردن با این دستگاه ها وجود ندارد. چند نمونه از کاربرد اسپری گریس به شرح ذیل می باشد:
  • از این محصول هنگامی استفاده می ‌کنیم که استفاده از روغن ها، کاربردی یا راحت نباشد. مثلا مناسب ‌ترین محافظ برای ماشین ‌آلاتی که به ‌طور متناوب کار می ‌کنند یا برای مدت طولانی در انبار هستند، اسپری گریس است.
  • از این محصول برای درزگیری و آب‌ بندی قطعات مکانیکی در برخی موتورهای الکتریکی و گیربکس‌ ها می ‌توانیم استفاده کنیم.
  • از این محصول برای محافظت از سطوح فلزی و جلوگیری از ورود آلاینده‌ های خورنده و مواد خارجی به داخل قطعات استفاده می ‌کنیم. 
  • از آن می ‌توانیم برای روغن‌ کاری و محافظت از انواع بلبرینگ‌ های کشویی، توپی و غلتکی، شفت، زنجیر، چرخ‌ دنده ‌ها، لولا و سایر قسمت‌ های چرخان استفاده کنیم.
بیشتر بدانید : کاربرد گریس لیتیوم

تفاوت اسپری گریس با اسپری روان کننده

در این بخش به تفاوت اسپری گریس با اسپری روان کننده می پردازیم که به شرح ذیل می باشد:

  • این اسپری برخلاف روان‌ کننده‌ ها بر اثر گرما چکه نمی‌ کند. این محصول در برابر دما و فشار بسیار بالا مقاوم است و لذا برای دیگ‌ های بخار و گرمایش بسیار مناسب است.
  • از این اسپری برای نصب پیچ، مهره، شمع، قطعات اگزوز و ترمزهای دیسکی نیز می‌ توانیم استفاده کنیم. درحالی‌ که سایر اسپری ها، قطعات فلزی را در اتصالات رزوه‌ ای محافظت نمی‌ کنند.
  • این محصول معمولا ماده‌ ای نیمه‌ جامد است درحالی‌ که اغلب روان‌ کننده به‌ صورت مایع هستند و ثبات لازم را بر روی سطوحح متحرک ندارند.
  • این اسپری در تماس با سطوح متحرک باقی می ماند و بدون نشتی تحت نیروی گرانش، جانب مرکز یا تحت فشار دوام می‌ آورد. درحالی‌ که اکثر اسپری‌ های روان‌ کننده بر اثر نیروهای برشی و دماهای مختلف خشک شده یا خاصیت خود را از دست می‌ دهند.

این محصول با داشتن خواصی مثل مقاومت در برابر اکسیداسیون، آب‌ گریزی، نقطه سقوط مناسب، پایداری دمایی و فشار مطلوب یکی از کاربردی‌ ترین مواد برای محافظت و روان‌ کاری سطوح است. انواع مختلفی از این محصول با ترکیبات و کاربردهای متنوع عرضه شده‌ اند. این اسپری ها نسبت به سایر اسپری‌ های روان‌ کننده در شرایط ناپایدار دمایی و حرکتی بسیار کارآمدتر هستند.

پیشنهاد می کنیم قبل از اقدام به خرید این محصول مقاله گرید گریس چیست؟ را مطالعه کنید.

گریس چیست ؟
گریس یک محصول نیمه جامد است و از آن برای روانکاری قطعات صنعتی استفاده می شود.
اسپری گریس چیست ؟
این اسپری در دسته اسپری صنعتی قرار می گیرد و برخلاف گریس، بدون نیاز به گریس پمپ می توان از آن برای روانکاری قطعات صنعتی استفاده کرد.
گریس از چه موادی تشکیل می شود ؟
برای ساخت گریس از روغن پایه، غلیظ کننده و یکسری مواد افزودنی خاص استفاده می شود.
آیا اسپری نسوز انواع مختلفی دارد ؟
بله، اسپری گریس انواع مختلفی دارد که عبارتنداز : اسپری گریس معمولی و اسپری گریس نسوز
ارسال نظر / پرسش در مورد اسپری گریس چیست ؟
CAPTCHA
آخرین نظرات
با سلام. میخواستم درصورتیکه مطلع هستید درباره پیشوندهایی که در این اسپری در بازار موجود است توضیح بفرمایید. مثلا: RZ-40 یا MD-40 یا دیگر اعداد و ارقام. ممنون میشوم. اسپری WD-40 اصل انگلیسی
سلام چطور می تونم سفارش بدم؟ چسب آنتی باکتریال توالت فرنگی و دلیل سیاه شدن آن
سلام ببخشید، کلیر کاسپین رنگ شفاف دارد یا متمایل بە رنگ زرد است؟ اسپری کیلر کاسپین caspian
الان همه جا قیمت ۷۵۰ گرمی ۳۰۰ تومان هست چه خبره ۴۰۵ تومان ؟ رزین اپوکسی نیمه غلیظ
سلام مشخصات فنی و وسایل که روی بتن کن رونیکس 36 میلیمتری 2736 هستش را برام ارسال کن بتن کن رونیکس 36 میلیمتری 2736 ronix
ازشما بابت کیفیت عالی اسپری شما وهمینطور پشتیبانی بسیار خوب تون تشکر میکنم ومطمعن هستم هر کس ازشما خرید کنه مشتری همیشگی شما خواهد بود . اسپری رنگ متالیک مشکی صدفی M800 دوپلی کالر گلد
کیفیت چسب بسیار بد و دیر چسب هست چسب ساندیسی قطره ای فاینال final
سلام روز خوش، ممنون بابت مقاله کاملتون. این مقاله چسب اپوکسی از تمامی مقاله هایی که در (ت..، و... شیمی، د ... کالا) خوندم کامل تر بوده. چسب اپوکسی چیست ؟
تماس با ابزار میهن
فروش حضوری - تهران ، میدان امام خمینی (ره ) ، خیابان فردوسی ، پلاک 68 ، فروشگاه ابزار میهن
66716625
فروشگاه ابزار آلات صنعتی، ساختمانی و چسب میهن ابزار
فروشگاه اینترنتی ابزار میهن با موضوع فروش انواع ابزار و چسب ، یک فروشگاه اینترنتی در قلب بازار تهران با تنوع حدود 4000 محصول می باشد. لذت خرید اینترنتی را با ما تجربه کنید.

 

تمامی حقوق مادی و معنوی وب سایت ، متعلق به فروشگاه ابزار ، ابزار میهن می باشد .
طراحی سایت و سئو : ایران طراح