پیشتر اشاره کردیم که با توجه به نوع روغن پایه و مواد افزودنی، گریس ها ویژگی ها و کاربردهای مختلفی دارند. بنابراین گریس انواع مختلفی دارد و یکی از انواع گریس ها ،
گریس نسوز می باشد.
انواع مختلف گریس عبارتند از :
گریس کلسیم
طبق تاریخچه گریس که بالاتر به آن پرداختیم، گریس کلسیم جزو اولین سری گریس می باش که جهت مصارف عمومی تولید و در دسترس عموم قرار گرفت. گریس کلسیم خاصیت روان کنندگی بسیار خوبی داشته و در برابر سایش و خوردگی مقاوم می باشد. علاوه بر موارد مذکور گریس کلسیم در برابر آب نیز مقاومت خوبی دارد و از این محصول به منظور آب بندی قطعات مختلف نیز استفاده می شود. ضعف گریس کلسیم در برابر حرارت است. این گریس در مقابل حرارت مقاوم نبوده و تغییر شکل می دهد. بنابراین اگر به دنبال گریس نسوز هستید، گریس کلسیم گزینه مناسبی نخواهد بود. ضمنا لاز به ذکر است که از گریس کلسیم و گریس کمپلکس کلسیم در صنایع مختلف مثل خودروسازی، کشاورزی و ... استفاده می شود.
گریس سدیم
گریس پایه سدیم یا اصطلاحا گریس سدیم از روغن پایه و صابون سدیم ساخته شده که صابون سدیم مهم ترین عامل ضد سایش و ضد اصطکاک در این نوع گریس محسوب می شود. از این گریس جهت کاهش سایش بین قطعات مکانیکی استفاده می شود.
گریس پایه سدیم نسبت به گریس کلسیم مقاومت بیشتری نسبت به گرما و حرارت دارد ولی نقطه ضعف این نوع از گریس حساسیت آن نسبت به رطوبت است. بنابراین اگر به دنبال یک گریس برای آب بندی هستید، گریس سدیم اصلا گزینه مناسبی نیست ولی اگر خواسته شما تحمل دما تا 100 درجه سانتی گراد و همچنین مقاومت مناسب در برابر سایش و اصطکاک می باشد، می توانید از گریس سدیمی استفاده کنید.
گریس آلومینیوم
گریس آلومینیوم از نظر ضد آب بودن عملکرد بسیار خوبی دارد و از بابت مقاومت دمایی نیز کارایی مطلبوبی دارد. البته لازم به ذکر است که گریس کمپلکس آلومینیوم تحمل حرارت و فشار مکانیکی بیشتری دارد. گریس آلومینیوم کمپلکس، نیمه جامد با رنگ مشکی است. این گریس از روغن پایه، صابون آلومینیوم کمپلکس (متشکل از اسیدهای چرب و نمک آلومینیوم)، گرافیت بسیار ریز به عنوان روان کننده جامد و افزودنی های خاصی ساخته می شود. تولید این نوع از گریس به دلیل مواد به کار رفته در آن، مستلزم استفاده از تکنولوژی های بسیار پیشرفته می باشد.
گریس سیلیکونی
گریس سیلیکونی اغلب تحت عنوان گریس دی الکتریک یا عایق الکتریک معرفی و شناخته می شود. همانطور که از نام این گریس پیداست، بر پایه روغن سیلیکونی می باشد و گاهی با صابون لیتیوم نیز ترکیب می شود. گریس سیلیکون در شرایط داینامیک و استاتیک روان کنندگی بسیار خوبی داشته و یک گریس ضد آب با تحمل دمایی بالا محسوب می شود. این دسته از گریس ها معمولاً با سیلیس، غلیظ می شوند.
گریس لیتیوم
گریس لیتیوم چیست؟ گریس لیتیوم به دلیل مقاومت حرارتی بالا در بازار تحت عنوان گریس نسوز معرفی و شناخته می شود. گریس لیتیوم ویسکوزیته بالایی دارد و برای قطعاتی که تحت نیرو فشار مکانیکی شدیدی هستند، بسیار مناسب است. این گریس مانع سایش و فرسودگی قطعات تحت فشار می گردد. ضمنا گریس لیتیوم یا همان گریس نسوز ضد آب بوده و همچنین نسبت به اکسیداسیون و زنگ زدگی قطعات فلزی بسیار مقام است.