گریس یک ماده جامد یا نیمه جامد با کاربری صنعتی است که برای روانکاری قطعات متحرک صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد و امروزه نوع اسپری آن به نام اسپری گریس نیز تولید و به بازار عرضه شده است. برای ساخت انواع گریس از روغن پایه، پرکننده (غلیظ کننده) و مواد افزودنی استفاده می شود. البته لازم به ذکر است که نوع روغن پایه، مواد افزودنی و استفاده یا عدم استفاده از پرکننده در هر گریس متفاوت است. در این مقاله اطلاعاتی درمورد گرید گریس، غلظت گریس و نحوه محاسبه غلظت گریس خواهیم پرداخت.
پیش تر اشاره کردیم که گرید گریس به کمک غلظت یا همان سفتی و قوام گریس تعیین می شود. برای این کار، در دمای 25 درجه سانتی گراد، وزنه ای از ارتفاع مشخص به داخل ظرف حاوی گریس رها می شود و میزان نفوذ وزنه به درون گریس در یک بازه زمانی مشخص اندازه گرفته می شود. هر چه میزان نفوذ کمتر باشد، یعنی گریس غلظت بیشتری دارد (سفت تر است)، در نتیجه شاخص NLGI آن بزرگتر است و هر چه میزان نفوذ بیشتر باشد، یعنی آن گریس غلظت کمتری دارد و شاخص NLGI آن کوچکتر است.
ویسکوزیته در واقع اندازه گیری میزان تغییر مقاومت گریس در دماهای مختلف است. ضریب ویسکوزیته گریس با دما تغییر می کند. مثلا اگر ویسکوزیته یک گریس با تغییر دما، بیش از حد تغییر کند، نتیجه یک روانکاری ضعیف خواهد بود که عواقبی مثل اصطکاک و سایش قطعات روانکاری شده و آسیب به قطعات خواهد بود.
دسترسی سریع |
تماس با ابزار میهن |
فروش حضوری - تهران ، میدان امام خمینی (ره ) ، خیابان فردوسی ، پلاک 68 ، فروشگاه ابزار میهن
66716625
|