ساختمان های سبز و مصالح به کار رفته در آن ها

امروزه با گسترش شهرنشینی، مشکلات زیست محیطی به یک معضل اساسی تبدیل شده است. با توجه به نتایج آسیب هایی که مشکلات زیست محیطی بر زندگی مردم دارند، به حداقل رساندن این آسیب ها بسیار مورد توجه قرار گرفته است. یکی از راهکارها، ساخت ساختمان های سبز است. با ما همراه باشید تا در ادامه بگوییم ساختمان سبز چیست؟ چه مزایایی دارد؟ چطور ساختمان سبز به کاهش آلودگی هوا کمک می کند؟ چه ابزاری در ساختمان های سبز استفاده می شود و ...

ساخت ساختمان سبز برای کاهش آلودگی و آسیب کمتر به محیط زیست

ساختمان سبز چیست ؟

ساختمان سبز در واقع یک روش ساخت و ساز است که سعی می شود اثرات منفی و مخرب روی سلامت انسان و محیط زیست را کاهش دهد. این رویکرد در ساختمان سازی، مختص یک مرحله نیست، بلکه تمامی مراحل ساخت و ساز از مکان یابی، نقشه کشی، بهره برداری، نوسازی، تخریب، طراحی داخلی، طراحی مبلمان و ... را شامل می شود. بنابراین در رویکرد ساخت و ساز سبز، به تمامی آیتم های خرد و کلان توجه می شود تا کمترین آسیب به سلامت انسان و محیط زیست وارد شود.

ساختمان سبز چیست؟

ویژگی های معماری سبز

در این بخش ویژگی هایی را معرفی خواهیم کرد که ساختمان های سبز برخی یا همه آن ها را دارند. البته لازم به ذکر است یک ساختمان سبز ایده آل می بایست تمامی ویژگی های زیر را داشته باشد ولی برخی از ساختمان های سبز هستند که تعدادی از این ویژگی ها را دارا می باشند :
  • منابع برقی جایگزین مثل استفاده از نیروی باد یا انرژی خورشید برای تامین برق ساختمان
  • استفاده از چوب و سنگ ‌های بومی منطقه و جلوگیری از حمل و نقل‌ های طولانی و مصرف سوخت (برای برش دادن سنگ از فرز سنگبری استفاده می شود تا آن ها را به ابعاد و اندازه دلخواه برش دهند.)
  • بهره بردن از مصالح قابل استفاده ساختمان های قدیمی (به این منظور از ابزاری مثل چکش تخریب، انواع دریل برای جدا کردن مصالح از ساختمان های قدیمی استفاده می شود. . برای چسباندن این مصالح در ساختمان جدید نیز می توان از انواع چسب ساختمانی مثل چسب کاشی بهره برد)
  • استفاده بهینه از فضا
  • استفاده از لوازم برقی و لوله ‌کشی های آب با کمترین میزان هدر رفت
  • کاهش تولید آلودگی و هدر دادن منابع و استفاده از منابع قابل بازیافت
  • بازسازی وسایل قدیمی و استفاده از آن ها در دکوراسیون داخلی (ابزار مورد نیاز برای بازسازی وسایل قدیمی عبارتنداز : رنده نجاری برای رفع نواقص و عیوب وسایل چوبی، سنباده، کمان اره چوب بری و ...)

مصالح به کار رفته در ساختمان های سبز

همانطور که پیش تر نیز اشاره شد، در ساخت و ساز سبز، حتی المقدور از مصالح قابل استفاده ساختمان های قدیمی، مصالح قابل بازیافت، مصالح طبیعی که در ساخت آن ها از انواع انرژی استفاده نشده باشد، چوب و سنگ طبیعی، پنل خورشیدی برای روشنایی منزل به جای مصرف برق و مواردی از این دست استفاده می شود.

برای عایق کاری برخی از سازه های ساختمانی می توانید ، از اسپری قیر استفاده کنید.

مزایای ساخت ساختمان های سبز

ساختن ساختمان های سبز مزایای بسیار زیادی دارد که در ادامه به برخی از مهم ترین مزایای آن اشاره می کنیم :
  1. از تنوع زیستی و اکوسیستم محافظت می کند.
  2. باعث حفظ منابع طبیعی می شود.
  3. هدر رفت آب را کاهش می دهد.
  4. موجب ذخیره انرژی های فسیلی می شود.
  5. باعث بهبود شرایط جوی می شود.
  6. موجب پس انداز هزینه هایی می شود که ساختمان های غیر سبز پس از گذشت مدتی به بار می آورند.

استفاده از پنجره دو جداره چه اثری بر روی میزان مصرف انرژی دارد؟

نقش پنجره در کاهش مصرف انرژی به دو روش ممکن است. پنجره دو جداره از ورود هوای بیرون به محیط داخل ساختمان جلوگیری می کند و بین اختلاف دمای بیرون و داخل ساختمان یک تعادل ایجاد می نماید. زمانی که پنجره دوجداره را جایگزین پنجره های قدیمی با سازه های فلزی می کنید حدود 30 الی 40 درصد از اتلاف انرژی جلوگیری می شود و به طور کلی پنجره های دوجداره ، بهترین روش تاثیر گذار برای صرفه جویی در اتلاف انرژی محسوب می شوند و یکی از موثرترین روش ها برای بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان های سبز به شمار می ایند. برای مثال در فصل زمستان پنجره دو جداره از خروج گرما جلوگیری می کند و نیاز به سیستم های گرمایشی را تا حدودی کاهش می دهد و در فصل تابستان نیز از ورود بیش از حد حرارت خورشید به داخل ساختمان جلوگیری می کند و باعث کاهش استفاده از سیستم های سرمایشی در فصل تابستان می شود. بنابراین استفاده از پنجره های دوجداره در ساختمان های سبز و سایر ساختمان ها نقش مهمی در جلوگیری از اتلاف انرژی دارد. در صورت وجود درزها ، در پنجره های دو جداره می توانید از چسب سیلیکون و برای پر کردن شکاف های ساختمانی از اسپری فوم استفاده نمایید.

بیشتر بدانید : راهنمای خرید بخاری

علت استفاده یونولیت در ساختمان

یونولیت یا پلی استایرن انبساطی با علامت اختصاری eps  از یک ماده سفید رنگ با ترکیبات نفتی ساخته شده که در وزن و حجم های گوناگون در صنعت ساختمان سازی کاربرد دارد. در اینجا قصد داریم در مورد علت استفاده از یونولیت در ساختمان سازی را به طور کامل شرح دهیم.
  • استفاده از یونولیت در کاهش وزن ساختمان
یکی از مهم ترین دلایل استفاده یونولیت در ساختمان سازی ، کاهش وزن ساختمان است. یونولیت به دلیل این که وزن سبکی دارد بهترین جایگزین مصالح های ساختمانی مانند بلوک های بتنی شده است شاید سوال شما این باشد که استفاده از یونولیت در کاهش وزن ساختمان چه تاثیری بر روی خود ساختمان دارد ؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت که یونولیت به دلیل وزن سبک ، عملکرد بهتر و ایمن تری در برابر زلزله دارد همچنین باعث کاهش فشار بر روی سازه ها می شود و از مصرف بتن و فولاد اضافه جلوگیری می شود.
  • استفاده از یونولیت به عنوان یک عایق حرارتی و جلوگیری از اتلاف انرژی
یونولیت باعث ایجاد تعادل گرما و سرما بین داخل و خارج ساختمان می شود و به عنوان یک عایق حرارتی قوی محسوب می شود. از لحاظ زیست محیطی نیز با صرفه جویی در مصرف انرژی باعث کاهش انتشار گازهای گلخانه ای نیز می شود.
  • استفاده از یونولیت به عنوان کاهش آلودگی صوتی
یونولیت با داشتن ساختار متخلخل قابلیت جذب امواج صوتی را دارد و در ساختمان های مسکونی ، تجاری و اداری می تواند از انتقال صدا تا حد زیادی جلوگیری کند و این ویژگی باعث کاهش صدا و ایجاد آرامش در محیط های داخلی می شود.
  • سهولت در اجرا
یونولیت به دلیل وزن سبکش ، حمل و نقل و جابه جایی آسان تری دارد و نصب سریع تری نسبت به مصالح های سنتی دارد از این رو در پروژه های ساختمانی بهترین گزینه برای اجرای سریع محسوب می شود. همچنین یونولیت ها در برابر رطوبت دوام زیادی دارند و در مناطق مرطوب و بارانی از اهمیت بیشتری برخوردار هستند.
  • افزایش ایمنی در حین اجرا با یونولیت
یونولیت ها به دلیل وزن سبک ، احتمال آسیب های ناشی از سقوط مصالح را کاهش می دهد و در پروژه های ساختمانی باعث افزایش ایمنی کارگران و کاهش خطرات در حین اجرای کار می شود.
بیشتر بدانید : چسب گلخانه ای چیست ؟

روش انتقال نور خورشید به داخل ساختمان

یکی از مهم ترین مشکلاتی که در بسیاری از ساختمان ها وجود دارد ، دسترسی نداشتن بسیاری از طبقات به نور طبیعی خورشید است و این مشکل می تواند در ساخت و ساز ، ساختمان های سبز نیز وجود داشته باشد و باعث شده تا مصرف برق در این نوع ساختمان ها به مقدار قابل توجهی زیاد شود. از این رو برای جلوگیری از اتلاف برق و صرفه جویی در انرژی ، روش های موثری با انتقال نور خورشید به داخل ساختمان وجود دارد.
سیستم های انتقال نور به دو دسته پسیو ( غیر فعال ) و اکتیو ( فعال ) تقسیم بندی می شوند. هدف این سیستم ها هدایت نور خورشید به محیط داخلی ساختمان است. در سیستم های پسیو از لوازم های خاصی برای ورود نور طبیعی خورشید به داخل ساختمان استفاده می شود بدون این که نیاز به فناوری های الکترونیکی برای کنترل یا انتقال نور باشد. یکی از روش هایی که در سیستم پسیو وجود دارد ، استفاده از آینه های ثابت در قسمت های نورگیر داخل ساختمان است ، با این روش نور خورشید به داخل ساختمان منتقل می شود. این روش به دلیل تغییر در زاویه تابش نور خورشید کاربرد زیادی ندارد.
سیستم های اکتیو با به کارگیری لوازم های مکانیکی ، الکترونیکی و اپتیکی ، تابش نور خورشید را جمع اوری می کند و با کمک سیستم های ردیابی خورشیدی مسیر را بهینه سازی و در نهایت نور خورشید را با بیشترین تابش به فضای داخلی ساختمان منتقل می کند.

مزایا استفاده از نورگیر خورشیدی هوشمند در داخل ساختمان

انتقال نور خورشید با استفاده از آینه های متحرک دارای مزیت هایی می باشد که به شرح ذیل است:
  • با استفاده از نور طبیعی خورشید ، فضاهای کم نور مانند طبقات پایین ، زیر زمین ، استخر ها ، ساختمان های شمالی به مدت 6 تا 9 ساعت در روز دارای روشنایی به صورت طبیعی هستند.
  • افزایش کیفیت زندگی در واحدهای کم نور و تاریک
  • بهبود در سلامت و آرامش ساکنین با ایجاد محیطی روشن و دلنشین تر
  • کاهش مصرف انرژی برق
  • عدم  نیاز به تعمیر و نگهداری به دلیل طراحی عایق بندی شده

انتقال نور خورشید با آینه

آیا هر آینه ای قابلیت هدایت نور خورشید به داخل ساختمان را دارد؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت که تجهیزات انتقال دهنده نور خورشید معمولا از ورق های پلاستیکی ، فلزی یا شیشه ای ساخته شده اند که سطح آن با پوشش آینه های خاص پوشانده شده است و مهم ترین عملکرد در این سیستم ها ، میزان بازتاب و انتقال نور در این آینه ها است چرا که تاثیر زیادی در کیفیت نور دهی دارند.

ساختمان سبز چیست؟
ساختمان سبز نوعی روش ساخت و ساز برای کاهش اثرات منفی و کاهش آلودگی محیط زیست می باشد.
آیا ساخت ساختمان سبز از هزینه بیشتری برخوردار است؟
خیر. با ساخت ساختمان سبز هزینه عملیاتی کاهش می یابد و باعث افزایش بهره وری و ایجاد بازاری برای محصولات سبز و خدمات سبز می شود.
هدف از ساخت ساختمان سبز چیست؟
باعث افزایش کیفیت زندگی و رفاه انسان می شود و در سلامت محیط زیست و کاهش الودگی نقش مهمی دارد.
چه مصالحی در ساختمان سبز استفاده می شود؟
چوب و سنگ طبیعی استفاده از پنل های خورشیدی جایگزین برق
ارسال نظر / پرسش در مورد ساختمان سبز چیست؟
CAPTCHA
آخرین نظرات
ازشما بابت کیفیت عالی اسپری شما وهمینطور پشتیبانی بسیار خوب تون تشکر میکنم ومطمعن هستم هر کس ازشما خرید کنه مشتری همیشگی شما خواهد بود . اسپری رنگ متالیک مشکی صدفی M800 دوپلی کالر گلد
کیفیت چسب بسیار بد و دیر چسب هست چسب ساندیسی قطره ای فاینال final
سلام روز خوش، ممنون بابت مقاله کاملتون. این مقاله چسب اپوکسی از تمامی مقاله هایی که در (ت..، و... شیمی، د ... کالا) خوندم کامل تر بوده. چسب اپوکسی چیست ؟
اسپری داخل کاسه چراغ تراکتور اسپری استیل کروم گل پخش
سلاماین تیغ رو امروز من 3 بسته خریدم از فروشگاه شما بسنه ای 65000 حساب کردین درصورتی که الان توسایت زده 40000 تیغ کاتر 0.5 کره ای کوان kowan
من از این فوم یه بار استفاده کردم و کلی ازش مونده ولی سریش خراب شده انگار چیکار میشه کرد باید بندازمش دور یا سری زاپاس اینا دارن کاربرد اسپری فوم پلی یورتان و طرز استفاده از اسپری فوم
ایا در برابر روغن ترمز مقاوم هست؟ چسب خمیری دوقلو میل پوکس جلاسنج
اسپری استیل کروم گل پخش کاسه چراغ خودرو اسپری استیل کروم گل پخش
تماس با ابزار میهن
فروش حضوری - تهران ، میدان امام خمینی (ره ) ، خیابان فردوسی ، پلاک 68 ، فروشگاه ابزار میهن
66716625
فروشگاه ابزار آلات صنعتی، ساختمانی و چسب میهن ابزار
فروشگاه اینترنتی ابزار میهن با موضوع فروش انواع ابزار و چسب ، یک فروشگاه اینترنتی در قلب بازار تهران با تنوع حدود 4000 محصول می باشد. لذت خرید اینترنتی را با ما تجربه کنید.

 

تمامی حقوق مادی و معنوی وب سایت ، متعلق به فروشگاه ابزار ، ابزار میهن می باشد .
طراحی سایت و سئو : ایران طراح