به طور کلی، این چسب ها به علت مقاومت فوق العاده در برابر حرارت ، رطوبت و مواد شیمیایی مختلف، کاربردهای وسیعی دارند. این کاربردها به ویژگیهای خاص این چسبها در شرایط کاری مختلف مربوط می شود. برای مثال نوع همه کاره این نوع چسب برای درزگیری درب و پنجره و در تمام قسمت های ساختمان استفاده می شود. در ادامه به مهم ترین کاربردهای چسبهای سیلیکونی اشاره میکنیم.
کاربرد چسب سیلیکون در تعمیرات و درزگیری منزل
یکی از رایج ترین کاربرد چسب سیلیکون در تعمیرات اساسی منزل است. برای مثال، از آن میتوانیم برای درزگیری ترکها استفاده کنیم و برای درزگیری سرامیک می توان عنوان بهترین چسب درزگیر سرامیک استفاده کرد. این درزگیرها مقاوم در برابر آب برای تعمیر نواحی اطراف سینک و محلهای در تماس با آب بسیار مناسب هستند. البته این نوع چسب ها ماده مناسبی جهت استفاده برای آب بندیهای همراه با تحمل وزن نیست و معمولاً برای چسباندن سطوحی مانند پلاستیک، فلز و شیشه استفاده می شوند. از کاربردهای خانگی چسبهای سیلیکونی می توانیم موارد زیر را نام ببریم:
-
درزگیری شیشه های آکواریوم با چسب آکواریوم ماهی
-
پنجرهها با این نوع چسب ها به قابها متصل میشوند زیرا در برابر آب و هوا مقاوم هستند.
-
چسباندن شیشه و سرامیک، فلزات، پلاستیک، بتن و آجرکاری
-
آب بندی شکافهای اطراف حمام، دوش، پنجرهها و میز
-
نصب آینه یا شیشه روی سطوح کاشیکاری شده
-
. آببندی ناودانها و لولهها

کاربرد چسب سیلیکون در خودرو و لوازم خانگی
به منظور محافظت، عایق کاری و حفظ دوام قطعات مختلف الکتریکی، الکترونیکی و مکانیکی استفاده شده در خودرو و لوازم خانگی در برابر حرارت و مواد شیمیایی از این نوع چسب استفاده میکنند.ازآنجایی که سیلیکون میتواند خاصیت چسبندگی خود را در دماهای بالا حفظ کند، بهعنوان عامل اتصال قطعات نیز در موتور خودرو به کار میرود. از مهمترین کاربردهای این ماده در صنایع خودرو و لوازم خانگی میتوانیم موارد زیر را نام ببریم.
-
عایقکاری کابلها و حسگرها
-
اتصال پوشش سوپاپ، محفظه ترموستات و پمپهای سوخت در خودروها
-
پوشش بردهای الکترونیک
-
تعمیر تریم لاستیکی خودروها
-
قالبگیری کالاهای لاستیکی نرم
-
ساخت قالبهای انعطافپذیر
کاربرد چسب سیلیکون در پزشکی
تجهیزات پزشکی بخشهای پیچیده ای دارند که باید دائماً به هم وصل و عایق باشند. این چسب ها بهعلت قابلیت چسبندگی به پلیکربناتها کاربرد وسیعی در مهندسی پزشکی دارند. زیرا آنها را به راحتی میتوانیم شکل بدهیم و قالببندی کنیم. همچنین در چنین تجهیزاتی از پلیآمید یا نایلون برای لولهها و تیتانیوم برای ایمپلنتهایی مانند ضربانساز، کاشت حلزون، شانت هیدروسفالی و پمپهای انفوزیون استفاده میکنند. در هر یک از این تجهیزات از این محصول به طور گستردهای استفاده میکنند. برخی کاربرد چسب سیلیکون در پزشکی به شرح زیر هستند:
-
چسبهای پروتز پوست که برای اتصال پروتزهای پوست به کار میروند
-
چسب دندانپزشکی که با داشتن خاصیت ارتجاعی ، چسبی ایدهآل برای استفاده در دندانپزشکی هستند. ازآنجاییکه آن ها از نظر شیمیایی بیاثر هستند، استفاده از آن برای قرار دادن دندان مصنوعی در دهان بیخطر است.
کاربرد چسب سیلیکون درصنایع فضایی
شرایط سخت فضا، فشار اتمسفر و الزامات آببندی، استفاده از مواد چسبنده خاصی را در تجهیزات فضایی ایجاب میکند. برای این منظور انواع خاصی از این چسب ها بهترین گزینه ممکن هستند.
کاربرد چسب سیلیکون در اتصال شیشه
شیشه بستری منحصربه فرد و دشوار برای اتصال است. بیشتر اتصالات شیشهای شامل درزهای براب ندارند و به احتمال زیاد، برای استفاده در مجموعهای از شرایط محیطی که نیاز به اتصال نامرئی دارند، طراحی شدهاند. چسبانندههای شیشه باید به اندازه کافی قوی باشند تا اتصالات ضدآب ایجاد کنند اما به اندازهای انعطافپذیر باشند که تحت فشار چند جهته نچسبند. به همین دلایل است که چسب هایی از نوع سیلیکون پرکاربردترین چسب برای چسباندن و آببندی شیشه است.
کاربرد چسب سیلیکون به طور گسترده باعث شده تا این چسب طرفداران خاص خود را داشته باشد و یکی از پرفروش ترین چسب ها در بازار قرار بگیرد.
برای عایق گیری صدا و حرارت و همچنین مقاومت بالا در برابر آتش می توانید از
اسپری فوم نسوز استفاده کنید.
اگر علاقه مند به مطالعه مقاله در مورد چسب ها هستید ، مقاله
سولفید چیست؟ پیشنهاد می شود.