چسب سیلیکون چیست ؟ | کاربرد چسب سیلیکون + نحوه استفاده

چسب سیلیکون یکی از انواع چسب های پرطرفدار بازار است که بر پایه سیلیکونی ساخته شده و در بسیاری از صنایع و حتی استفاده های روزمره خانگی برای درزگیری و آب بندی مورد استفاده قرار می گیرد. این چسب ها در انواع و کاربردهای خاصی تولید می شوند و از ویژگی های منحصر آن می توان به مقاومت دمای بالا ، تطابق پذیری در شرایط های محیطی مختلف مانند شرایط آب و هوایی ، رطوبت ، سرما ، گرما و درزگیری عالی اشاره کرد. در این مقاله قصد داریم در مورد کاربرد چسب سیلیکون ، ویژگی چسب سیلیکون ، نحوه استفاده چسب سیلیکون توضیحات کامل تری را ارائه دهیم تا با کسب اطلاعات کافی بهترین نوع این محصول را انتخاب و خریداری نمایید. بنابراین پیشنهاد می شود تا آخرین مطالب با ما همراه باشید.

چسب سیلیکون چیست ؟

این چسب که به چسب آکواریوم نیز شناخته شده است مایع شکل و به صورت ژله ای مانند است که خاصیت ارتجاعی و پایداری خود را در دماهای بالا و پایین حفظ می کند به همین دلیل این نوع چسب ها در برابر عوامل های محیطی ، موادهای شیمیایی مقاومت زیادی دارند و این ویژگی باعث می شود تا در حین تعمیر و یا درزگیری اشیا احتمال خرابی آن کمتر شود. برخلاف برخی از چسب ها این مدل چسب هایی که برای درزگیری کاربرد دارند باید خشک شوند و پخت سیلیکون در اصل به معنای خشک شدن آن است. پخت این نوع چسب ها کار سخت و دشواری نیست و فقط به صبر کافی نیاز دارد. برای پخت آن ها دما باید بین 40 درجه فارنهایت تا 100 درجه فارنهایت باشد و رطوبت بین 5 تا 95 درصد باید وجود داشته باشد.خشک شدن این چسب ها به ضخامت درزگیری سطح نیز بستگی دارد اگر ضخامت زیاد باشد خشک شدن چند روز ممکن است طول بکشد. در ادامه مطالب به کاربرد چسب سیلیکون و آکواریوم می پردازیم

چسب سیلیکون چیست ؟ این چسب برای درزگیری و آب بندی با مقاومت بالا در برابر حرارت در صنایع مختلف استفاده می شود

کاربرد چسب سیلیکون

به طور کلی، این چسب ها  به‌ علت مقاومت فوق‌ العاده در برابر حرارت ، رطوبت و مواد شیمیایی مختلف، کاربردهای وسیعی دارند. این کاربردها به ویژگی‌های خاص این چسب‌ها در شرایط کاری مختلف مربوط می شود. برای مثال نوع همه کاره این نوع چسب  برای درزگیری درب و پنجره و در تمام قسمت های ساختمان استفاده می شود. در ادامه به مهم‌ ترین کاربردهای چسب‌های سیلیکونی اشاره می‌کنیم.
کاربرد چسب سیلیکون در تعمیرات و درزگیری منزل
یکی از رایج‌ ترین کاربرد چسب سیلیکون در تعمیرات اساسی منزل است. برای مثال، از آن می‌توانیم برای درزگیری ترک‌ها استفاده کنیم و برای درزگیری سرامیک می توان عنوان بهترین چسب درزگیر سرامیک استفاده کرد. این درزگیرها مقاوم در برابر آب برای تعمیر نواحی اطراف سینک و محل‌های در تماس با آب بسیار مناسب هستند. البته این نوع چسب ها ماده مناسبی جهت استفاده برای آب‌ بندی‌های همراه با تحمل وزن نیست و معمولاً برای چسباندن سطوحی مانند پلاستیک، فلز و شیشه استفاده می شوند. از کاربردهای خانگی چسب‌های سیلیکونی می‌ توانیم موارد زیر را نام ببریم:
  1. درزگیری شیشه های آکواریوم با چسب آکواریوم ماهی
  2.  پنجره‌ها با این نوع چسب ها به قاب‌ها متصل می‌شوند زیرا در برابر آب و هوا مقاوم هستند.
  3. چسباندن شیشه و سرامیک، فلزات، پلاستیک، بتن و آجرکاری
  4. آب‌ بندی شکاف‌های اطراف حمام، دوش، پنجره‌ها و میز
  5. نصب آینه یا شیشه روی سطوح کاشی‌کاری شده
  6. . آب‌بندی ناودان‌ها و لوله‌ها

کاربرد چسب سیلیکون و استفاده از آن در مشاغل های مختلف

کاربرد چسب سیلیکون در خودرو و لوازم خانگی

به‌ منظور محافظت، عایق‌ کاری و حفظ دوام قطعات مختلف الکتریکی، الکترونیکی و مکانیکی استفاده شده در خودرو و لوازم خانگی در برابر حرارت و مواد شیمیایی از این نوع چسب استفاده می‌کنند.ازآنجایی‌ که سیلیکون می‌تواند خاصیت چسبندگی خود را در دماهای بالا حفظ کند، به‌عنوان عامل اتصال قطعات نیز در موتور خودرو به کار می‌رود. از مهم‌ترین کاربردهای این ماده در صنایع خودرو و لوازم خانگی می‌توانیم موارد زیر را نام ببریم.
  1. عایق‌کاری کابل‌ها و حسگرها
  2. اتصال پوشش سوپاپ، محفظه ترموستات و پمپ‌های سوخت در خودروها
  3. پوشش بردهای الکترونیک
  4. تعمیر تریم لاستیکی خودروها
  5. قالب‌گیری کالاهای لاستیکی نرم
  6. ساخت قالب‌های انعطاف‌پذیر 

کاربرد چسب سیلیکون در پزشکی

تجهیزات پزشکی بخش‌های پیچیده‌ ای دارند که باید دائماً به هم وصل و عایق باشند. این چسب ها به‌علت قابلیت چسبندگی به پلی‌کربنات‌ها کاربرد وسیعی در مهندسی پزشکی دارند. زیرا آن‌ها را به‌ راحتی می‌توانیم شکل بدهیم و قالب‌بندی کنیم. همچنین در چنین تجهیزاتی از پلی‌آمید یا نایلون برای لوله‌ها و تیتانیوم برای ایمپلنت‌هایی مانند ضربان‌ساز، کاشت حلزون، شانت هیدروسفالی و پمپ‌های انفوزیون استفاده می‌کنند. در هر یک از این تجهیزات از این محصول به ‌طور گسترده‌ای استفاده می‌کنند. برخی کاربرد چسب سیلیکون در پزشکی به شرح زیر هستند:
  1. چسب‌های پروتز پوست که برای اتصال پروتزهای پوست به کار می‌روند
  2. چسب دندانپزشکی که با داشتن خاصیت ارتجاعی ، چسبی ایده‌آل برای استفاده در دندانپزشکی هستند. ازآنجایی‌که آن ها از نظر شیمیایی بی‌اثر هستند، استفاده از آن‌ برای قرار دادن دندان مصنوعی در دهان بی‌خطر است.
کاربرد چسب سیلیکون درصنایع فضایی
شرایط سخت فضا، فشار اتمسفر و الزامات آب‌بندی، استفاده از مواد چسبنده خاصی را در تجهیزات فضایی ایجاب می‌کند. برای این منظور انواع خاصی از این چسب ها بهترین گزینه ممکن هستند.
کاربرد چسب سیلیکون در اتصال شیشه
شیشه بستری منحصربه‌ فرد و دشوار برای اتصال است. بیشتر اتصالات شیشه‌ای شامل درزهای براب ندارند و به احتمال زیاد، برای استفاده در مجموعه‌ای از شرایط محیطی که نیاز به اتصال نامرئی دارند، طراحی شده‌اند. چسباننده‌های شیشه باید به اندازه کافی قوی باشند تا اتصالات ضدآب ایجاد کنند اما به اندازه‌ای انعطاف‌پذیر باشند که تحت فشار چند جهته نچسبند. به همین دلایل است که چسب هایی از نوع سیلیکون پرکاربردترین چسب برای چسباندن و آب‌بندی شیشه است.
کاربرد چسب سیلیکون به طور گسترده  باعث شده تا این چسب طرفداران خاص خود را داشته باشد و یکی از پرفروش ترین چسب ها در بازار قرار بگیرد.

کاربرد چسب سیلیکون در الکترونیک

همانطور که می دانید این چسب بر پایه پلیمر سیلیکون ساخته شده و در صنعت الکترونیک بسیار کاربرد دارد. در این صفحه به برخی از کاربرد چسب سیلیکون در الکترونیک اشاره می کنیم:
  • اتصال و چسباندن قطعات الکترونیکی
این نوع چسب ها بر پایه سیلیکون می توانند قطعات الکترونیکی را به یکدیگر اتصال دهند. برای مثال برای نصب مدارهای الکترونیکی روی صفحات مدارهای چاپی ، چسباندن کابل ها به قطعات و اتصال بین قطعات استفاده می شود.
  • ضد آب سازی قطعات الکترونیکی 
این چسب ها به دلیل خاصیت ضد آبی که دارند وجود آب و رطوبت نمی تواند خاصیت چسبندگی آن را از بین ببرد به همین بهترین کاربرد در تعمیرات و نگهداری دستگاه های الکترونیکی دارند و استفاده از آن دستگاه های الکترونیکی در برابر رطوبت ، گرد و غبار محافظت می شود.
  • عایق برقی
این چسب ها خاصیت عایق دارند و در قطعات های الکترونیکی برای جداسازی و عایق کردن اجزاهای مختلف الکترونیکی مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده می تواند به عنوان یک لایه عایق بر روی مدارهای الکترونیکی ، سوکت ها ، ترانزیستوها کاربرد داشته باشد.
  • محافظت قطعات الکترونیکی در برابر رطوبت
این چسب ها مقاومت عالی در برابر حرارت دارند و می توانند قطعات الکترونیکی را در برابر دمای بالا محافظت کند. و به عنوان یک عایق حرارتی بر روی دستگاه های الکترونیکی می توان استفاده کرد.
  • جذب لرزش و شوک
این محصول لرزش و شوک را به خود جذب می کند و قطعات الکترونیک را در برابر لرزش و شوک های احتمالی محافظت می کند.

مزایا و ویژگی های چسب سیلیکون

این چسب ها دارای خواص و ویژگی های منحصری هستند که باعث شده با سایر چسب ها از نظر ویژگی متمایز شوند در این بخش به ویژگی چسب های سیلیکونی خواهیم پرداخت:
  1. مقاومت در برابر دما: این چسب ها پیوندهای خود را بدون توجه به تغییرات دما حفظ می‌کنند. این خاصیت یکی از دلایلی است که باعث کاربرد گسترده آن‌ها در صنایع مختلف شده است.
  2. قابل انعطاف: برای بسیاری از کاربردها، انعطاف‌پذیری در یک اتصال ضرورتی حیاتی است. زیرا اکثر مواد با تغییرات محیطی منعطف می‌شوند. این محصول ژلی شفاف در هنگام استفاده است و به مرور زمان به چسب انعطاف‌پذیر تبدیل می‌شود.
  3. دوام: همانند سایر ویژگی‌های چسب سیلیکونی ، دوام در شرایط فیزیکی سخت، آن را به گزینه‌ای ایده‌آل به‌و یژه برای کاربردهای هوافضا تبدیل کرده است. برخلاف سایر چسب‌ها، می‌تواند در بسیاری از محیط‌ هایی که چسب‌های دیگر کارایی ندارند مقاومت کند. عملیات تولیدی و صنعتی مستلزم آن است که چسب‌ها بتوانند فرآیند تولید را تحمل کنند و پایدار بمانند.
  4. ظاهر: اگرچه چندین ساعت طول می‌کشد تا خشک شود، اما انواع بی‌رنگ این ماده پس از خشک و سفت شدن، به دلیل شفافیت به‌ سختی قابل تشخیص می‌شود. این ویژگی خاص دلیل استفاده از آن برای چسباندن پنجره‌ها و آکواریوم‌ها است. بنابراین این ماده به زیبایی ظاهری لطمه‌ای نمی‌زند.
  5. دفع آب: از این مدل چسب ها را در تجهیزات دریایی استفاده می‌کنند. هنگامی که چسب اعمال می‌شود، مانند یک درزگیر واکنش نشان داده و تحت تأثیر رطوبت قرار نمی‌گیرد.
  6. کاربر پسند بودن: سمّی نبودن، بی‌بو و سالم بودن از نظر زیست‌ محیطی باعث شده تا ان ها مورد استقبال کاربران در سراسر جهان باشند.

ویژگی چسب سیلیکون که باعث شده محبوبیت خاصی بین عموم داشته باشد.

مواد اولیه چسب سیلیکون چگونه است ؟

ترکیب پایه این چسب ها برای کاربردهای مختلف تقریباً مشابه است. ماده اولیه این چسب ، سیلیس است؛ ماده‌ای معدنی که در ماسه، خاک، گرانیت و سنگ‌ها وجود دارد و به دی‌اکسید سیلیکون (SiO2) معروف است. سیلیکون به گروهی از پلیمرها می‌گوییم که دارای پیوند سیلوکسان با ترکیبات آلی هستند. تولید این چسب ها با جداسازی سیلیکون از سیلیس آغاز می‌شود. در  مطالب ذیل به مراحل تولید چسب سیلیکون اشاره می‌کنیم.
برای استخراج سیلیس، سنگ معدن کوارتز را تا 25 میلی‌متر خرد و سپس آسیاب می‌کنند. برای استخراج سیلیکون ، ماسه خالص‌ شده را تا 1800 درجه سانتیگراد حرارت می‌دهند. در ادامه پس از سرد شدن مخلوط ماسه‌ ای، آن را به پودر تبدیل می‌کنند. پودر سیلیکون ریز را با متیل‌ کلرید مخلوط کرده و حرارت می‌دهند. حرارت باعث واکنش بین ترکیبات و تشکیل متیل کلروسیلان می‌شود، که حاوی دی متیل دی کلروسیلان و جزء اصلی سیلیکون است.این ماده را در دماهای مختلف تقطیر کرده و پس از تقطیر، به آن آب اضافه می‌کنند. این کار آن را به دیسیلانول و اسید هیدروکلریک تفکیک می‌کند. با متراکم شدن دیسیلانول توسط اسید هیدروکلریک، پلی‌دی‌متیل سیلوکسان تشکیل می‌شود. برای ایجاد نوع مناسب سیلیکون، پلی‌دی‌متیل سیلوکسان را پلیمریزه می‌کنند تا آن را به یک چسب مبتنی بر لاستیک تبدیل کنند. این چسب ها از سیلیکون پلیمریزه ساخته می‌شوند. هنگامی که سیلیکون خشک نشده باشد، یک ژل یا مایع بسیار چسبنده است.

نحوه استفاده چسب سیلیکون و آکواریوم

برای درزگیری و آب بندی حتما نحوه استفاده چسب سیلیکون را در این صفحه مطالعه کنید. این چسب ها در قوطی های استوانه ای شکل و برخی دیگر به صورت پمادی تولید می شوند و نحوه استفاده از چسب آکواریوم با توجه به مدل های مختلف متفاوت است. آن دسته چسب هایی که به صورت استوانه ای شکل هستند بدون استفاده از تفنگ چسب ، درزگیری و آب بندی کار بسیار سخت و شاید غیر ممکن می شود و می توان گفت نحوه استفاده از چسب آکواریوم بدون تفنگ سخت و یا غیر ممکن است اما در نوع پمادی پمادی برای خروج چسب نیازی به تفنگ چسب نمی باشد. بنابراین در اولین مرحله برای استفاده صحیح از این چسب ها  مدل سیلندری یک تفنگ چسب با کیفیت تهیه کنید.  برای افزایش کیفیت چسب س و از دست ندادن خاصیت آن حتما سطح را برای درزگیری تمیز کنید. سطح مورد نظر برای درزگیری باید عاری از هر گونه چربی ، روغن و آلودگی های باشد و درزگیری های از قبل مانده را توسط کاردک به طور کامل پاک کنید.
  • با یک چاقوی تیز لوله کاتریجی چسب را با زاویه 45 درجه برش دهید و سر کاتریج را به پمپ چسب متصل کنید. چسب باید به گونه ای برش داده شود که به صورت روان برای درزگیری و چسباندن از نوک کاتریج خارج شود. برای جلوگیری از کثیف شدن قسمت های دیگر ، اطراف محل چسب را با یک چسب از نوع نواری عریض پوشش دهید.
  • این چسب را در زاویه 45 درجه بر روی شکاف های باز شده تا انتها آغشته کنید. توجه داشته باشید که بدون هیچ توقفی تا انتهای درزگیری باید پوشش داده شود.
  • با ابزاری به نام کاردک شکاف های پوشش داده شده توسط چسب را صاف و یکدست کنید.
  • خشک شدن کامل چسب حداقل  6 الی 8 ساعت زمان میبرد.
نکات مهم برای استفاده از چسب سیلیکون
  1. از برخورد چسب به چشم ها اجتناباب شود و در صورت برخورد به چشم ها حتما با آب سرد و صابون شستشو دهید.
  2. برای خرید این محصول ، حتما به کیفیت چسب توجه کنید و از خرید چسب های  متفرقه خودداری نمایید.
  3. قبل از استفاده ، حتما سطح را از هرگونه آلودگی پاک کنید
ارسال نظر / پرسش در مورد چسب سیلیکون و آکواریوم چیست ؟
CAPTCHA
تماس با ابزار میهن
فروش حضوری - تهران ، میدان امام خمینی (ره ) ، خیابان فردوسی ، پلاک 68 ، فروشگاه ابزار میهن
66716625
فروشگاه ابزار آلات صنعتی، ساختمانی و چسب میهن ابزار
فروشگاه اینترنتی ابزار میهن با موضوع فروش انواع ابزار و چسب ، یک فروشگاه اینترنتی در قلب بازار تهران با تنوع حدود 4000 محصول می باشد. لذت خرید اینترنتی را با ما تجربه کنید.

 

تمامی حقوق مادی و معنوی وب سایت ، متعلق به فروشگاه ابزار ، ابزار میهن می باشد .
طراحی سایت و سئو : ایران طراح