در این قسمت به نحوه رنگ کردن کابینت ام دی اف و نحوه رنگ کردن کابینت فلزی می پردازیم. برای این کار مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید :
با یک دستمال و اسپری تمیز کننده سطوح ، کابینت ها را به طور کامل از هر گونه گرد و غبار و لکه چربی تمیز کنید. در صرت نیاز می توانید از اسپری ضد چربی و یا مایع ظرفشویی نیز برای این کار استفاده کنید.
-
کاشی های بین کابینتی و رو کابینتی را بپوشانید
برای محافظت از کاشی های بین کابینتی و رو کابینتی از پاشش رنگ و اتفاقات دیگر، حتما آن ها را با کاغذ یا روزنامه بپوشانید و دور آن ها را چسب بزنید.
-
درب های کابینت را از بدنه جدا کنید
برای افزایش کیفیت و سرعت کار لازم است درهای کابینت ها را از بدنه جدا کنید. به این منظور ابتدا پیچ های لولا را باز و در را از بدنه جدا کنید. سپس در را روی زمین بگذارید و برای اینکه لولا و دستگیره های در رنگی نشوند، لولا و دستیگره ها را نیز از در کابینت جدا کنید.
نکته : برای اینکه در هر قسمت از کابینت با دیگری جا به جا نشود، پیشنهاد می کنیم روی هر کدام شماره بزنید. از اولین در کابینت، شماره را با ماژیک روی
چسب کاغذی بنویسید و چسب را داخل درب ها بچسبانید.
-
سطح کابینت را سنباده بزنید
سنباده زدن برای کابینت های ام دی اف ضروری است. برای کابینت های فلزی نیز چنانچه قسمتی دارای زنگ زدگی باشد، حتما باید از سنباده استفاده کنید. البته پیشنهاد ما این است که برای افزایش کیفیت رنگ آمیزی، هر دو نوع کابینت را قبل از رنگ آمیزی سنباده بزنید تا در نهایت رنگ یک دست و با کیفیتی داشته باشید. پس از انجام این کار، با یک دستمال نم دار، گرده های ایجاد شده را تمیز کنید.
نکته : از سنباده 120 برای این کار استفاده کنید.
-
یک لایه آستر یا پرایمر بزنید
قبل از رنگ آمیزی، اعمال یک لایه پرایمر الزامی است. اگر کابینت شما ام دی اف است، از آستر روغنی و اگر کابینت شما فلزی است از آستر روغنی یا آکریلیک استفاده کنید. پرایمر آکریلیک برای کابینت ام دی اف توصیه نمی شود زیرا پرایمر آکریلیک بر پایه آب بوده و می تواند منجر به باد کردن ام دی اف شود. با یک قلم موی متوسط یا غلتک، یک لایه آستر یا پرایمر روی در و بدنه کابینت ها بزنید.
نکته : اگر کابینت شما ام دی اف است و از آستر روغنی استفاده کرده اید، باید 4 الی 8 ساعت برای خشک شدن آن صبر کنید.
پس از خشک شدن پرایمر یا آستر، با یک سنباده 200 مجددا تمام سطح کابینت را سنباده بزنید و در آخر نیز با یک دستمال تمیز، گرد و خاک ایجاد شده را تمیز کنید.
-
کابینت را دو یا سه سری رنگ بزنید
برای رنگ کردن کابینت می توانید از رنگ های روغنی یا آکریلیک استفاده کنید و نوع آستر و پرایمری که در استفاده کرده اید در انتخاب نوع رنگ تاثیری ندارد، بلکه بنا به سلیقه خود می توانید از هر یک از رنگ های روغنی یا رنگ آکریلیک استفاده کنید. البته پیشنهاد ما رنگ آکریلیک است زیرا هم سریع تر خشک می شود و هم بوی کمی دارد و مشکلات تنفسی ایجاد نمی کند.
با توجه به نوع رنگی که استفاده می کنید، برای اعمال رنگ می توانید از قلم مو، غلتک، پیستوله و ... استفاده کنید.