در دورانی که هنوز تولید انواع چسب اختراع نشده بود در آن زمان از پوست خرگوش برای ساخت نوعی چسب جهت درزگیری و اندازه بندی بوم های نقاشی استفاده می شد و آن چسب ، بوم را برای نقاشی آماده می کرد. از چسب پوست خرگوش در مصارفی همچون صحافی نیز بسیار کاربرد داشت. برخی از چسب های حیوانی به عنوان ژل مو نیز مورد استفاده قرار می گرفت. به طور کلی چسب حیوانی به دلیل خواص طبیعی که دارند امروزه در ساخت مبلمان ، کابینت و چسباندن ابزارآلات محبوبیت خاصی پیدا کرده است. چسب حیوانی برای ترمیم نقاشی های قدیمی و مبلمان سازی بسیار کاربرد دارد.
2000 سال قبل از میلادمسیح ، مصریان از چسب مخفی برای چسباندن مبلمان ، تعمیر لوازم موسیقی و کاربردهای دیگر استفاده می کردند. چسب مخفی متاسفانه چندین معایب نیز دارد. چسب مخفی ضد آب نیست و خشک شدن آن بسیار زمان بر است و بوی بسیار نامطبوعی دارد.
کاربرد چسب امروزی در صنایع مختلف
با گذشت زمان به این نتیجه می رسیم که تولید انواع چسب از زمان گذشته تا به امروز به پایان نرسیده بلکه تولید کنندگان چسب با تیم های کاربلد و متخصص برای تولید جدیدترین چسب هایی که قدرت چسبندگی بالایی داشته باشند و نیاز مصرف کنندگان را رفع کنند در تلاش هستند. امروزه برای ترمیم هر قطعه ای یک چسب مخصوص تولید شده است. شیشه جلوی خودروها با ترک های کوچک که زمانی نیاز به تعمیر داشتند امروزه با تزریق چسب مخصوص ترک های شیشه ترمیم می شود. به طور کلی آینده چسب رو به پیشرفت می باشد.
برای تولید و ساخت چسب ، چسب ها از موادهای مختلف شیمیایی ساخته شده اند و هر کدام از ترکیباتی که در چسب استفاده می شود برای کاربردی خاص ساخته شده اند. به طور کلی اجزای تشکیل دهنده چسب باید به گونه ای ترکیب شوند که چسبندگی بالایی روی سطح ایجاد کند و از جدا شدن قطعات جلوگیری نماید.
در تولید چسب ها از مواد پلیمری استفاده می شود. پلیمرها نقش موثری در چسبندگی چسب ها ایجاد می کنند و در دمای بالا روان می شوند و در حلال های مناسب نیز به راحتی حل می شوند.
امروزه برای تولید چسب ها از موادهای گوناگونی با توجه به نوع چسب استفاده می کنند که در این صفحه افزودنی هایی که برای تولید چسب اضافه می شود شرح داده شده است:
چسب هایی که به واسطه واکنش شیمیایی سخت می شوند:
چسب اوره فرمالدئید اصلی ترین مواد اولیه برای تولید نئوپان و ام دی اف است. چسب های فرمالدئید ، به دلیل شفاف بودن و قدرت چسبانندگی بالا از محوبیت خاصی در صنعت چوب قرار گرفته است. به طورکلی چسب اوره فرمالدئید از طریق واکنش اوره و فرمالدئید در مجاورت کاتالیزور اسیدی به دست می اید و کاربرد آن برای چسباندن روکش چوبی می باشد. ماده ای به نام کلرید امونیوم ، به عنوان یک کانالیزور است که اولین ساخت آن از رزین اوره فرمالدئید در سال 1920 در کشور امریکا ساخته شد. چسب های اوره فرمالدئید علاوه بر این که به شکل مایع هستند امروزه به صورت پودری و نواری نیز ساخته می شود. چسب اوره فرمالدئید به صورت پودری باید به مقدار مشخص در آب حل شود و در دما 20 درجه سانتی گراد استفاده شود اما چسب نواری بر خلاف مایع و پودری روی کاغذ تزریق می شود و برای چسباندن روکش های ام دی اف ، نئوپان مورد استفاده قرار می گیرد.
ویژگی و مزیت استفاده از چسب اوره فرمالدئید:
چسب غیر هوازی بدون حلال است و در نبود اکسیژن بین دو قطعه فلزی یون دار چسبندگی فوق العاده عالی ایجاد می کند. چسب های غیر هوازی به هیچ عنوان روی شیشه ، پلاستیک و لاستیک چسبندگی ندارد اما می تواند پیچ و مهره های فلزی را با قدرت بالایی بچسباند. چسب بی هوازی از مونومرهای دی متیلریلات ساخته شده و در صورتی گیرایی بیشتری برای چسبانده شدن پیدا می کند که هوایی وجود نداشته باشد و نسبت به سایر چسب ها سم کمتری تولید می کنند. امروزه چسب های غیر هوازی با غلظت های متفاوتی تولید می شود و ماندگاری این نوع چسب ها بستگی به میزان هوا در ظرف ، 12 ماه می باشد. یکی از مزایای چسب های عیر هوازی ، تک جزئی ، استحکام بالا ، بوی بسیار کم و گیرایش سریع در دمای اطاق می باشد.
انواع چسب بی هوازی :
چسب بی هوازی به 4 دسته تقسیم بندی می شود :
چسب های قفل و رزوه مخصوص پیچو مهره ها برای استحکام بیشتر پیچ و مهره استفاده می شود برای مقال پیچ و مهره هایی که بر اثر لرزش امکان باز شدن دارند از چسب های قفل و رزوه برای باز نشدن پیچ و مهره در حین لرش استفاده می شود.
برای جلوگیری از نشتی از چسب های اب بندی استفاده می شود.
کاربردی ترین چسب برای نگهداری بلبرینگ روی شفا چسب نگهدارنده می باشد.
مدت خشک شدن چسب های بی هوازی چند دقیقه می باشد اما برای خشک شدن کامل به 24 ساعت زمان نیاز دارد.
چسب واشر ساز نیز از دسته چسب های بی هوازی محسوب می شود که دوام زیادی در برابر حرارت بالا دارد و برای تعمیرات خودرو ، تعمیرات واشر و سر سیلندر ، دیفرانسیل کاربرد دارد.
چسب پلی سولفاید چیست؟ چسب پلی سولفاید یک الاستومر مصنوعی محسوب می شود و در برابر آب ، حلال ها و روغن ها دوام بسیار زیادی دارد اما در برابر حرارت بسیار مقاومت کمی دارد. چسب هایی که از مواد پلی سولفاید ساخته شده اند معمولا فلز ، پلاستیک ، چوب ، شیشه و سنگ را با قدرت بالایی اتصال می دهد. چسب پلی سولفاید به دلیل انعطاف پذیری عالی برای درزگیری ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد.
چسب سیلیکون جزء مواد پلیمری می باشد که به دلیل خاصیت ضد آب بودنش برای درزگیری محیط های مرطوب مانند درزگیری کاشی های سرویس های بهداشتی استفاده می شود. چسب سیلیکون مناسب برای آب بندی ، چسباندن و درزگیری سطوح مختلف است.
چسب حرارتی و یا همان چسب ذوبی از آن دست چسب هایی است که شکل ظاهری میله ای شکل جامد دارد و توسط تفنگ چسب حرارتی به صورت مایع برای چسبانده شدن اماده می شود. چسب حرارتی پس از استفاده دوباره به حالت اولیه خود یعنی جامد بر می گردد.
چسب های حساس به فشار
دسترسی سریع |
تماس با ابزار میهن |
فروش حضوری - تهران ، میدان امام خمینی (ره ) ، خیابان فردوسی ، پلاک 68 ، فروشگاه ابزار میهن
66716625
|
فروشگاه ابزار آلات صنعتی، ساختمانی و چسب میهن ابزار |
فروشگاه اینترنتی چسب و ابزار میهن یک فروشگاه فعال در ضمینه خرده و عمده فروشی چسب و ابزار الات میباشد که انواع برند های معتبر ابزار از قبیل نووا ، رونیکس ، متابو و ... و انواع برند های چسب از قبیل چسب رازی ، چسب هنکل و چسب غفاری را با نازلترین قیمت عرضه میکند . |