تفاوت سیستم ماسفت و ای جی بی تی در اینورتر جوشکاری

احتمالا هنگام تهیه دستگاه جوش این پرسش برایتان پیش آمده که بهتر است ترانزیستور دستگاه از نوع ماسفت باشد یا igbt ؟ اصلا تفاوت سیستم ماسفت و ای جی بی تی در اینورتر جوشکاری چیست ؟
به همین دلیل قصد داریم در این مقاله به تفاوت سیستم ماسفت و igbt در اینورتر جوشکاری بپردازیم. البته ابتدا باید بدانیم igbt چیست ؟ خازن چیست ؟ ماسفت چیست ؟ و سپس به تفاوت ماسفت و igbt بپردازیم. بنابراین پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
سیستم ماسفت و آی جی بی تی در اینورتر جوشکاری

ترانزیستور چیست ؟

در دستگاه هایی که برای جوشکاری استفاده می شوند ترانزیستور نقش مهم و بسیار حیاتی دارد چرا که ترانزیستور کنترل ، تقویت جریان و ولتاژ در جوشکاری را به عهده دارد. امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی از ترانزیستور های پر قدرت مانند آی جی بی تی دستگاه جوش (igbt) و ماسفت (mosfet) برای تبدیل و تنظیم دقیق ولتاژ و جریان الکتریکی استفاده می شود.
با استفاده از ترانزیستور در این دستگاه ها برای جوشکاری ، جریان متناوب ac  به راحتی به جریان مستقیم dc  تبدیل می شود و آن را با فرکانس بالا 20 تا 100 کیلو هرتز تغییر می دهد این کار باعث کاهش وزن دستگاه و عملکرد بهتر آن در جوشکاری می گردد. استفاده از ترانزیستور در دستگاه هایی برای جوشکاری به کاهش اندازه و وزن دستگاه ، عملکرد بهتر با راندمان بالاتر کمک می کند و با تنظیم دقیق جریان و ولتاژ یک جوشکاری یکنواخت و عالی را فراهم می نماید.
سیستم ماسفت و آی جی بی تی در اینورتر جوشکاری
به طور کلی ترانزیستور یک قطعه نیمه هادی است که جریان یا ولتاژ را تنظیم و کنترل می کند. اغلب از سیلیکون ساخته می شود که یک عنصر شیمیایی است که معمولا رسانای الکتریسیته نیست. فرایندی به نام دوپینگ (فرایندی شیمیایی که در آن ناخالصی ها به منظور تعدیل خواص الکتریکی، ساختاری و نوری به یک نیمه رسانا وارد می شوند) الکترون آزاد را که حامل جریان الکتریکی هستند را وارد سیلیکون می کند. سیلیکون به عنوان یک نیمه رسانای نوع n طبقه بندی می شود که الکترون ها از آن خارج می شوند یا یک نیمه رسانای نوع p که الکترون ها به داخل آن وارد می شوند. سیلیکون باعث می شود که ترانزیستور همچون یک کلید یا تقویت کننده عمل کند.
تصور کنید، یک مدار دو بخشی داریم و می خواهیم جریان الکتریکی عبوری از بخش اول به بخش دوم مدار را کنترل کنیم. بنابراین باید قطعه ای بین بخش یک و دو قرار دهیم که در برخی مواقع جریان بخش اول را به طور کامل به بخش دوم منتقل کند و در برخی مواقع نیز جریان عبوری از مدار یک به دو را به طور کامل قطع کند و یا فقط اجازه عبور تنها قسمتی از جریان را به بخش دوم مدار منتقل کند. برای این منظور باید از ترانزیستور استفاده کنیم. پس ترانزیستور یک قطعه الکترونیکی است که جریان یا ولتاژ را کنترل و تنظیم کرده و درست مثل یک سوئیچ یا دروازه عمل می کند.

ماسفت چیست ؟

یکی از فناوری های پیشرفته ترانزیستور اثر میدان نیمه رسانا اکسید فلز بود که به دلیل عملکرد سریع و کیفیت بهتر در جوشکاری ، جایگزین ترانزیستورهای قدیمی شد.
در اینجا به عملکرد ماسفت mosfet  در جوشکاری  می پردازیم. ترانزیستور به روش ماسفت دارای 4 پایه اصلی می باشد که به شرح ذیل است:
  • منبع (sourse-s)
  • تخلیه (drain-d)
  • دروازه (gate-g)
  • بدنه یا سابستریت (substrate)
در بیشتر mosfet هایی که در دستگاه ها برای جوشکاری استفاده می شوند پایه بدنه به منبع اتصال داده می شود. بنابراین در عمل این نوع ترانزیستور سه پایه ای در نظر گرفته می شود.
ماسفت ها ، سوئیچینگ با فرکانس بالایی دارند و می توانند در فرکانس های بالا 20 تا 100 کیلو هرتز باعث بهبود در عملکرد دستگاه شوند و به نوعی استفاده از آن ها در وزن دستگاه نیز تاثیر می گذارد و باعث کاهش وزن دستگاه می شود. در جوشکاری یکی از مهم ترین فرایند ها کیفیت جوشکاری است که در سیستم ماسفت به دلیل کنترل دقیق ولتاژ و جریان باعث بهبود در کیفیت جوشکاری نیز می گردد.
ماسفت یکی از انواع ترانزیستور اثر میدانی است
به طور کلی ماسفت (MOSFET) یکی از انواع ترانزیستور اثر میدانی و مخفف Metal-Oxide-Semiconductor Field-Effect Transistor یا ترانزیستور اثر میدان نیمه هادی فلزی اکسید است. این نوع ترانزیستور ساختار پیچیده و امپدانس ورودی بالا دارد، به همین دلیل در مدارهای مجتمع بسیار بزرگ استفاده می شود. این دستگاه نیمه رسانا (نیمه هادی) چهار ترمینال است که سیگنال های دیجیتال و آنالوگ را کنترل می کند. گیت ماسفت (دروازه ماسفت) بین منبع و تخلیه قرار دارد و با یک لایه نازک از اکسید فلز عایق بندی می شود تا از جریان بین دروازه و کانال جلوگیری کند. اندازه این قطعه کوچک است و به راحتی در مدارهای مجتمع مورد نظر قرار می یگرد. از ترانزیستور ماسفت برای تقویت سیگنال های ضعیف در انواع وسایل نیمه هادی، گوشی موبایل و کامپیوتر مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر آن سبب کاهش آسیب های ناشی از جریان های الکتریکی مدار و ایزولاسیون می شود. در ادامه مطالب به مباحث های بیشتر در مورد تفاوت ماسفت و igbt می پردازیم.

IGBT چیست ؟

آی جی بی تی چیست ؟ igbt برای کنترل و سوئیچینگ جریان و لتاژ در توان و قدرت های بالا استفاده می شود و ترکیبی از دو سیستم ماسفت و بی جی تی می باشد و می توان گفت igbt  توانسته مزایای هر دوی آن ها را کسب کند. آی جی بی تی دارای سه پایه اصلی شامل امیتر ، کلکتور و دروازه یا گیت می باشد و عملکرد آن بدین صورت است که برق جریان ac  220 ولت یا 380 ولت را به وسیله پل دیودی یکنواخت می کند و در آخر به جریان dc  تبدیل می نماید. سیستم آی جی بی تی به عنوان یک سوئیچ الکترونیکی عمل می کند و با قطع و وصل کردن جریان مستقیم آن را به یک سیگنال ac  با فرکانس بالا تبدیل می نماید. شاید برایتان سوال باشد چرا فرکانس بالا در آی جی بی تی مهم است؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت با فرکانس بالا می توان عملکرد دستگاه های بزرگتر را در دستگاه های کوچک نیز ایجاد کرد که باعث وزن و اندازه کوچک تر دستگاه می شود ، همچنین با سوئیچینگ سریع IGBT از تولید گرمای بیشتر در مدار می توان جلوگیری کرد و در نهایت کیفیت جوشکاری بالاتر می رود. آی جی بی تی ها در دستگاه های صنعتی و پرقدرت مناسب تر می باشند.
آی جی بی تی یک ترانزیستور دو قطبی با گیت عایق شده است
IGBT مخفف عبارت Insulated Gate Bipolar Transistor به معنی ترانزیستور دو قطبی با گیت عایق شده است. بنابراین igbt نوعی ترانزیستور است. در واقع قطعه ای نیمه هادی (نیمه رسانا) می باشد که عملکردی بین ترانزیستور اثر میدان (ماسفت) و ترانزیستور پیوندی دو قطبی (BJT) دارد. یعنی آی جی بی تی بهترین ویژگی این دو ترانزیستور که ولتاژ اشباع پایین BJT و امپدانس ورودی بزرگ و سرعت سوئیچینگ بالای ماسفت (MOSFET) هستند را دارد.
این سیستم سه پایه (کلکتور، امیتر و گیت) دارد که دارای قابلیت هدایت الکتریکی هستند. ساختار داخلی دستگاه به دو بخش ورودی و خروجی تقسیم می شود که در ورودی آن یک ماسفت کانال N با گیت عایق و در بخش خروجی آن، ترانزیستور دو قطبی PNP وجود دارد و وجود این دو بخش ای سیستم را بسیار کاربردی کرده است.
از آن جا که igbt در زمینه های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد، بنابراین انواع مختلفی دارد. در این قسمت انواع مختلف آی جی بی تی را که در دستگاه جوش هم استفاده می شوند، معرفی خواهیم کرد که عبارتنداز :
  • IGBT IPM
  • igbt تکی
  • igbt هقت تایی

تفاوت ماسفت و IGBT

سیستم igbt  و mosfet بر روی عملکرد بهتر و طول عمر دستگاه تاثیر بسیار زیادی دارد و هر دو در مدارهای سوئیچینگ فرکانس بالا نقش مهمی دارند اما با وجود این که هر دو برای عملکرد بهتر دستگاه ساخته شده اند دارای تفاوت هایی نیز می باشند. در اینجا به تفاوت igbt و ماسفت می پردازیم.
تفاوت ماسفت و آی جی بی تی
تفاوت در میزان ولتاژ
Igbt برای دستگاه های بزرگ و صنعتی که دارای توان بالا و ولتاژ بالاتر هستند مناسب است در حالی که ماسفت برای دستگاه های کوچک با توان کم تر استفاده می شود چرا که در فرکانس های بالا عملکرد بهتری دارد اما در ولتاژ های بالا ، افت ولتاژ خواهد داشت و این یک فرق ماسفت با igbt می باشد.
تفاوت ماسفت و ای جی بی تی در سرعت سوئیچینگ
ماسفت بر خلاف آی چی بی تی از سرعت سوئیچینگ بیشتری برخوردار است به همین دلیل ماسفت برای دستگاه هایی با فرکانس های بالا مانند جوشکاری با تکنولوژی پلاسما گزینه مناسب می باشد. اما در سیستم igbt سرعت سوئیچینگ کم تر است و برای دستگاه هایی مانند mig  ، mag ، mma مناسب می باشد.
تفاوت ماسفت و آی جی بی تی در اتلاف حرارت
Igbt در جریان های بالا گرمای کمتری تولید می کند و این ویژگی باعث افزایش طول عمر دستگاه می شود در صورتی که mosfet در جریان های بالا حرارت بیشتری تولید می کند و به نوعی آسیب بیشتری به دستگاه وارد می کند.

مقاومت در برابر شوک های الکتریکی و پایداری مدار

آی جی بی تی به دلیل ساختار دو قطبی خود ، در برابر شوک های الکتریکی و نوسانات دوام بیشتری دارد و به همین دلیل برای جوشکاری های سنگین و صنعتی از آن استفاده می کنند اما ماسفت به تخلیه الکترو استاتیک حساسیت بیشتری دارد و در برابر شوک های الکتریکی آسیب پذیر است.

تفاوت در قیمت و هزینه ها

ای جی بی تی به دلیل دوام و کارایی بیشتر نسبت به ماسفت قیمت بالاتری دارد.
با کسب اطلاعات در مورد تفاوت دستگاه جوش ماسفت و igbt می توانید انتخاب مناسب تری با توجه به نیاز کارتان داشته باشید.

 

دستگاه جوش ماسفت بهتره یا igbt

با بررسی تفاوت ها شاید این پرسش برای شما ایجاد شده باشد که دستگاه جوش ماسفت بهتره یا igbt ؟
در پاسخ به این پرسش بهتر است به ذکر معایب و مزایای هر یک از این ترانزیستورها بپردازیم تا با دید بازتری اقدام به انتخاب و خرید نمایید.
مزایای استفاده از IGBT 
توان ولتاژ بالا
هدایت شوندگی ساده
سرعت سوئیچینگ سریع
مقاومت کم
کنترل سرعت متغیر

معایب استفاده از IGBT 

این نوع ترازیستور به طور کلی ایراد خاصی ندارد، از جمله ایرادات قابل ذکر آن عبارت است از :
مدارهای داخلی پیچیده تر
قیمت بالا
نیاز به تعویض در صورت آسیب دیدگی

مزایای استفاده از ماسفت برای جوشکاری:

قیمت مناسب و فراوانی آن
استفاده در توان های کم تر
تعمیر راحت و آسان
تغییرات زیاد مقاومت بار و ورودی
معایب استفاده از ماسفت در جوشکاری :
ابعاد بزرگ
وزن بیشتر نسبت به igbt
هزینه تولید بیشتر نسبت به igbt
تعداد قطعات بیشتر

خازن چیست ؟

این قطعه الکترونیکی که در صنایع الکترونیک کاربرد دارد، وظایف مختلفی دارد که اصلی ترین وظیفه آن، ذخیره انرژی الکتریکی است. به طور دقیق تر، وقتی دو سر یک خازن را به یک اختلاف پتانسیل وصل کنیم، بار الکتریکی را در صفحات خود ذخیره می کند و در زمان نیاز، آن را به مدار بر می گرداند. در واقع وقتی اختلاف پتانسیل به خازن اعمال می شود، صفحه ای از خازن که به پایه مثبت منبع تغذیه وصل شده است دارای بار مثبت می شود و صفحه ای که به پایه منفی منبع تغذیه متصل شده است دارای بار منفی می شود.
انواع خازن عبارتنداز :
  • سرامیکی
  • عدسی
  • میکا
  • روغنی و گازی
  • الکترولیتی
  • ورقه ای
  • متغیر
آی جی بی تی چیست؟
آی جی بی تی به عنوان یک سوئیچ الکترونیکی است که در دستگاه های جدید و سوئیچینگ سرعت بالا استفاده می شود.
ماسفت چیست؟
ماسفت اولین ترانزیستوری که برای جوشکاری دستگاه ها ساخته شده و دارای 4 ترمینال می باشد.
تفاوت آی جی بی تی با ماسفت چیست؟
آی جی بی یک جهته است اما ماسفت دو جهته می باشد و ای جی بی تی از ترمینال های امیتر ، کلکتور و گیت ساخته شده اما ماسفت از ترمینال های سورس ، درین و گیت ساخته شده است.
ارسال نظر / پرسش در مورد تفاوت سیستم ماسفت و ای جی بی تی در اینورتر (دستگاه جوش)
CAPTCHA
آخرین نظرات
با سلام من پمپ باد 250 دارم زیرش سوراخ شد با همین چسب بدون نیاز به جوش درستش کردم بعدش دیدم دندونم سوراخه اندازه یه عدس گذاشتم داخل سوراخ دندان اونم درست شد این لامصب معجزه گره چسب خمیری دوقلو میل پوکس جلاسنج
خواستار یک عدد اسپری دوپلی نارنجی با کد ۲۰۰۴ هستم اسپری رنگ نارنجی رال 2004 دوپلی کالر duplicolor
سلام برای گلگیر موتور سیکلت خوب هست یا نه به رنگ فابریک در میاد اسپری استیل کروم گل پخش
سلام اسپری استیل کروم همون جیوه کروم هست ک اخر مقاله نوشتید؟ چون داخل سایت چیزی به اسم جیوه کروم موجود نبود؟ از استیل کروم میشه برای کاسه چراغ استفاده کرد؟ اسپری استیل کروم گل پخش
سلام اولا ایا میشه از این اسپری رنگ ها در نقاط افتاب سوختگی استفاده شود ودوما ایا ذر تشخیص رنگ مشخص میشه و افت قیمت داره؟ مزایا و معایب استفاده از اسپری رنگ
ایا برای اگزوز ماشین کاربرد دارد یا خیر؟ اسپری زینک گالوانیزه زتکس براق zettex
درود برای تمیز کردن خان تفنگ بادی وسرب جا مانده از گلوله مناسب هست ممنون اسپری WD-40 اصل انگلیسی
سلام خسته نباشید اگه نسبت مخلوط کردن دوبسته مساویه چرا یه بسته کمترداه؟ چسب خمیری دوقلو میل پوکس جلاسنج
تماس با ابزار میهن
فروش حضوری - تهران ، میدان امام خمینی (ره ) ، خیابان فردوسی ، پلاک 68 ، فروشگاه ابزار میهن
66716625
فروشگاه ابزار آلات صنعتی، ساختمانی و چسب میهن ابزار
فروشگاه اینترنتی ابزار میهن با موضوع فروش انواع ابزار و چسب ، یک فروشگاه اینترنتی در قلب بازار تهران با تنوع حدود 4000 محصول می باشد. لذت خرید اینترنتی را با ما تجربه کنید.

 

تمامی حقوق مادی و معنوی وب سایت ، متعلق به فروشگاه ابزار ، ابزار میهن می باشد .
طراحی سایت و سئو : ایران طراح