گریس چیست؟ ماده دیگری به نام گریس وجود دارد که برای روان سازی قطعات های صنعتی استفاده می شود.
همانطور که می دانید برای روان کردن قطعات خودرو از روغن های بسیاری استفاده می کنند و یکی از این روغن ها ، روغن واسکازین است. واسکازین در بهبود عملکرد خودرو نقش مهمی دارد و وظیفه آن روان و نرم کردن قطعات متحرک خودرو می باشد. استفاده از روغن واسکازین نه تنها طول عمر قطعات خودرو را بالا می برد بلکه از شکستگی و ترک خوردگی قطعه نیز جلوگیری می کند بنابراین وظیفه واسکازین روانکاری قطعات متحرک خودرو می باشد. بنابراین روغن دنده و یا همان واسکازین قطعات متحرک را در برابر فشارها محافظت می کند.
برای کسب اطلاعات در مورد روان سازی قطعات از نوع اسپری شکل و جدا سازی قطعات پلاستیکی و لاستیکی از قالب های صنعتی می توانید مقاله کاربرد اسپری قالب را مطالعه کنید.
یکی از اصلی ترین تفاوت روغن موتور و واسکازین ویسکوزیته و یا گرانروی می باشد. بسیاری از افراد کلمه ویسکوزیته را بارها شنیده اند اما اطلاعات چندانی درباره ویسکوزیته و گرانروی ندارند. ویسکوزیته یا گرانروی چیست ؟ در واقع مایع روغنی که از غلظت بالایی برخوردار باشد ویسکوزیته یا گرانروی بیشتری نیز دارد. اما روغنی که از غلظت کم تری برخوردار باشد دارای ویسکوزیته کمتری نیز می باشد و زمانی که روغن با غلظت کم و مناسب به قطعات مکانیکی مانند گیربکس نفوذ می کند عملکرد بهتری نسبت به روغن با غلظت بالا دارند چرا که گیربکس خودرو به دلیل وجود قطعات ظریف و فشرده نیاز به روغن واسکازین با گرانروی کم تر دارد.
در صنایع خودروسازی از یک نوع گریس به نام گریس لیتیوم نیز استفاده می شود.
انتخاب روغن گیربکس و واسکازین به نوع دنده خودرو بستگی دارد و نمی توان از واسکازین غلیظ و روغن گیربکس برای همه دنده های خودرو استفاده کرد.
برای دنده های اتوماتیک از روغن واسکازین به نام روغن گیربکس استفاده می کنند این نوع روغن نسبت به روغن خودروهای دنده های دستی رقیق تر است و با علامت atf نشان گذاری شده اند. مدل قرار گیری دنده ها در خودرو دنده های اتوماتیک متفاوت است و تنها باید از واسکازین رقیق استفاده شود در غیر این صورت آسیب جدی به دنده و قطعات خودرو وارد می شود.
برای خودروهایی از نوع دنده دستی استفاده از روغن گیربکس رقیق کار بسیار اشتباهی است و باید از واسکازین غلیظ که با نشان mtf می باشد استفاده کرد. همچنین غلظت واسکازین نیز با اعداد و حروف خاصی مشخص می شوند و هر چه اعداد آن ها پایین تر باشد یعنی روغن رقیق تر است.
با تعاریف بالا نتیجه می گیریم که علت تفاوت روغن واسکازین و روغن گیربکس در قرارگیری چرخ دنده و نحوه جای گیری دنده ها در اتومات و دستی میباشد و هر کدام از روغن ها برای کاربردهای خاص خود بهترین هستند.
در خودروها دلایل زیادی برای نشتی واسکازین وجود دارد که با دانستن آن ها به علائم نشتی واسکازین پی خواهید برد.
وجود واسکازین دمای جعبه دنده را در حین عوض کردن دنده پایین می آورد اگر روغن واسکازین کم باشد جعبه دنده داغ می کند و با تولید گرمای زیاد باعث نشت واسکازین از خودرو می شود.
زمانی که کف خودرو در حین رانندگی به سطح های سخت مانند سنگ و کلوخ برخورد کند ممکن است کف خودرو سوراخ شود و به محفظه روغن گیبرکس آسیب وارد شود در این وضعیت نشتی روغن گیربکس را مشاهده خواهید کرد.
مبدل گشتاور بسیار حساس است و اگر ضربه کوچکی به آن وارد شود نشتی روغن زیادی می دهد.
در یک زمان مشخصی باید روغن واسکازین را تعویض کرد اگر به موقع برای تعویض روغن اقدام نکنید نشتی روغن ایجاد می شود.
اگر در حین تعویض دنده ها احساس کردید که کند شده است سریعا آن را تعمیر کنید. چرا که کند شدن دنده ها یکی دیگر علت نشتی روغن واسکازین می باشد.
داخل گیربکس خودرو چند قطعه به نام کاسه نمد وجود دارد که فشارهیدرولیکی خودرو را تامین می کند. این کاسه نمدها پس ازگذشت زمان فرسوده می شوند و باعث نشتی روغن می شوند.
واشر محفظه روغن خودرو اگر به درستی بسته نشده باشد و یا به هردلیل آسیب دیده باشد باعث ایجاد نشتی روغن می شود.
در برخی موارد ممکن است مسیر انتقال دهنده روغن که از استیل یا الومینیوم ساخته شده به هر دلیلی آسیب دیده باشد و موجب نشتی روغن شود.
همانطور که می دانید برای انتقال نیرو خودرو و چرخ های اتومبیل نیاز به فشار هیدرولیکی است که توسط جعبه دنده انجام می شود اگر روغن جعبه دنده کم باشد باعث لغزش و نشتی روغن از خودرو می شود.
دسترسی سریع |
تماس با ابزار میهن |
فروش حضوری - تهران ، میدان امام خمینی (ره ) ، خیابان فردوسی ، پلاک 68 ، فروشگاه ابزار میهن
66716625
|