گیره نجاری چیست ؟ انواع و کاربرد ها

آیا می دانید گیره نجاری و پیچ دستی چیست و چه کاربردی در صنایع چوب مخصوصا در کارهای نجاری دارد؟ برای تولید لوازم های چوبی مانند تولید مبلمان ، ام دی اف و... پیچ دستی نجاری  بهترین ابزار نجاری برای استاد کاران و نجاران است. با استفاده از این ابزار ، قطعات چوبی ثابت و محکم نگه داشته می شوند و مانع لغزش قطعات در حین کار می شوند و  تسلط و دقت کاربر را در حین کار افزایش می دهد.
گیره نجاری و پیچ دستی ابزاری کاربردی برای نجاران و استادکاران

 در این مقاله سعی داریم شما را با کاربرد گیره نجاری و تفاوت آن ها بیشتر آشنا کنیم تا با اطلاعات کافی از این نوع ابزارنجاری به راحتی بتوانید استفاده کنید، بنابراین تا آخرین مطالب ، با ما همراه باشید.

 

پیچ دستی نجاری چیست ؟

پیچ دستی نجاری چیست؟ این محصول یکی از قدیمی ترین نوع ابزارهای نجاری محسوب می شود که درکارهای نجاری کاربرد دارد. این محصول قطعات کار برای مونتاژ و موارد دیگر را ثابت نگه می دارد و مانع لغزش دو قطعه در حین کار می شود و علاوه بر نگهداری قطعات پرس کردن و به هم فشردن قطعات چسب خورده را نیز انجام می دهد.

یک نوع دیگر از این ابزارها به نام گیره رو میزی نیز وجود دارد که از جنس فولاد و یا چدن ساخته می شوند.

پیچ دستی قدیمی ترین نوع گیره نجاری برای نگهداری قطعات چوبی می باشد.

با توجه به نیاز مصرف کنندگان انواع این ابزار تولید و به بازار عرضه شده اند که کاربردهای خاص خودشان را دارند و با توجه به نیاز افراد انتخاب و خریداری می شوند.

انواع گیره نجاری و کاربرد آن

شغل نجاری یک شغل پیچیده ای است که انواع ابزارها در این شغل استفاده می شود. یکی از کاربردی ترین نوع ابزار در شغل نجاری ، انواع گیره نجاری می باشد که بسیار متنوع هستند و با توجه به نیاز افراد انواع این محصول طراحی و تولید شده اند. انواع و کاربردی ترین این محصول در شغل نجاری به شرح ذیل می باشد:

گیره پیچی C شکل

این ابزار شکل ظاهری شبیه به حروف c ، دارد . در قسمتی که قطعه در آن قرار می گیرد به صورت سرتخت ساخته شده که با پیچاندن این دو سر از یکدیگر جدا و یا نزدیک می شوند. این ابزار علاوه بر مصارف نجاری ، در مصارف عمومی و مغازه ها نیز کاربرد بسیاری دارد و می توان گفت سایزهای مختلف آن برای کارهای کوچک و بزرگ تر ساخته شده اند.

گیره پیچی f شکل
این ابزار  در همه مصارف خانگی ، عمومی و تعمیراتی استفاده می شود اگر ساختار تشکیل دهنده این ابزار را بخواهید بدانید باید گفت که ، مجهز به یک فک l شکل و یک باز و بلند و یک فک متحرک می باشد و اگر پایه آن کروی باشد قابلیت ثابت نگه داشته شدن در زوایای مختلف را دارد
گیره نری یا گیره سه طرفه
نجاران برای کار روی لبه های چوب از این نوع ابزار بسیار استفاده می کنند. ویژگی این محصول در این است که علاوه بر دو پیچ دارای یک آرواره سوم نیزمی باشد که به وسط چوب فشار وارد می کند.
گیره دو پیچی
در بعضی موارد نجاران باید از این مدل ابزار استفاده کنند که آسیبی به قطعه مانند خط و خش وارد نشود به همین دلیل این ابزار مناسب برای این کار ساخته شده ، جنس زبانه آن از چوب می باشد و همان طور که از اسمش مشخص است دارای دو پیچ برای باز و بسته کردن می باشد و از آن می توان در زاویه های مختلف نیز استفاده نمود.
گیره دندانه دار
جوشکارها ، فلزکارها از این ابزار بسیار استفاده می کنند چرا که بسیار قدرتمند است و برای کارهای صنعتی مناسب می باشند و بعضی از مدل های این محصول میله های بسیار بلندی دارند که برای قطعات های فلزی بزرگ به کار گرفته می شوند.
گیره سریع
این مدل ابزار به صورت پیشرفته تر ساخته شده به گونه ای که از اتلاف وقت کاربرتا حدی جلوگیری می کند چرا که آن، از سرعت عمل بالاتری برخورداراست و دهانه آن سریعتر باز و بسته می شود اما اگر بخواهیم به معایب گیره سریع نسبت به دیگر محصولات مشابه اشاره کنیم باید میزان قدرت آن ها را بیان کرد. این ابزار نسبت به به سایرمحصولات مشابه از قدرت کمتری برخورداراست و برای نگه داشتن قطعات باید از چند تای آن استفاده نمود.
گیره انبری ( گیره فنری )
این ابزار شباهت زیادی به گیره لباس دارد و برای کارهای سبک و کوچک تری مانند چسب زدن و یا رنگ کردن مورد استفاده قرار می گیرد. این مدل ابزار از ابعاد و وزن کوچک تری برخوردار است و جنس دهانه آن از پلاستیک نرم ساخته شده تا به قطعه آسیبی وارد نکند.
گیره تفنگی
این ابزار دررده ابزارآلات دستی قراردارد و تعمیرکاران از این مدل بسیار استفاده می کنند .
ویژگی گیره تفنگی به شرح ذیل می باشد:
 دارای دو عدد دکمه است که با فشار دادن یکی از این دکمه ها ، دهانه آن بسته ترمی شود و با فشاردادن دکمه دیگر آن به طور کامل آزاد می شود و به راحتی می توان جهت ارواره های آن را تغییر داد و برای فشار دادن قطعه یا دور نگه داشتن آن استفاده نمود. 

گیره میله ای

این مدل ابزار ، از یک میله قدرتمند فلزی ساخته شده که دارای دو زبانه است یکی از این زبانه به وسیله پیچ بازو بسته می شود و دیگری روی میله متحرک می باشد. از این محصول برای کارهای سنگین بسیار استفاده می شود چرا که در برابر فشار نسبت به ابزارهای دیگر دوام بیشتری دارد و نجاران و کسانی که به نوع میله ای  نیاز دارند باید بدانند که هرچه طول میله ، بزرگتر باشد قطعات بزرگتر و سنگین تری را می توانند داخل آن  قراردهند.

گیره 90 درجه زاویه دار

این ابزار همانطور که از اسمش مشخص است برای نگه داشتن گوشه ها با زاویه 90 درجه استفاده می شود . انواع آن در بازار موجود است که از نظر کارایی مشابه یکدیگر هستند و فقط از نظر شکل ظاهری کمی باهم تفاوت دارند.

گیره تسمه ای

این محصول قابلیت محکم نگه داشتن قطعات با اشکال مختلف را دارد و برای چسباندن و مونتاژ کردن کلاف صندلی ، چهار چوب ، قاب ها استفاده می شود. به طور کل گیره تسمه ای برای چسباندن چه قطعاتی استفاده می شود؟  این ابزار ، دارای یک نواربلند از جنس نایلون است که به قطعاتی دایره ای شکل و یا مربعی استفاده می شود.
 
چگونه گیره تسمه ای قطعی را ثابت نگه می دارد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت با نواربلندی که دارد به دور قطعه می پیچد و به راحتی قطعه را ثابت نگه می دارد.
گیره رو میزی و گیره زیر دریلی  نیز از دیگر انواع پرفروش این محصول است که نوع اولی در کارهای نجاری ، کابیت سازی و... استفاده می شود و نوع دومی در صنعت های بزرگ کاربرد دارد.
گیره گونیا
این ابزار همانطور که از نامش مشخص است شباهت زیادی به گونیا دارد و می تواند چوب ها را در زاویه 90 درجه به یکدیگر متصل کند. برای ایجاد قاب های دقیق تر می توانید از این محصول استفاده کنید.
گیره ماهی
در اتلیه های عکاسی و کارهای ام دی اف سازی این ابزار قطعا به کار شما می آید. با دوبل کردن لبه ها به راحتی می توانید برای انجام کارها قطعات را به یکدیگر نگه دارید.
گیره ورق گیر
با کمک این ابزار می توانید ورق های چوبی بزرگ را به راحتی نگه داشته و جابه جا کنید.

کاربرد گیره نجاری چیست ؟

کاربرد گیره نجاری در شغل هایی مانند نجاری بسیار زیاد است و اصلی ترین کاربرد آن می توان به چفت کردن و متصل کردن دو قطعه اشاره کرد. از دیگر کاربردهای این ابزار موارد ذیل می باشد:

  1. مونتاژ کاری
  2. اتصال و چفت کردن قطعات
  3. پرس کاری 
  4. فرم دهی چوب

کلمپ چیست ؟

کلمپ ابزاریست برای نجاران که برای اتصال و ثابت نگه داشتن قطعات استفاده می شود. این ابزار در ابعاد ، سایز و قدرت های مختلفی ساخته می شوند . انواع کلمپ به چهار دسته تقسیم بندی می شوند که به شرح ذیل می باشد:

  • کلمپ فشاری افقی

​این ابزار در زمان برش و سوراخکاری ، قطعات را محکم نگه می دارد. کلمپ فشاری افقی وزن بسیار مناسبی دارد و در زمان برش و سوراخکاری زاویه دار بروز خطا را بسیار کم تر می کند و این یکی از مزایای استفاده از کلمپ فشاری افقی می باشد.

  • کلمپ کششی

نوع کششی به صورت اهرمی عمل می کند و نسبت به دیگر ابزارها  قدرت بسیار بالایی برای جابه جایی و نگهداری قطعات دارد به طوری که از آن می توان برای جابه جایی قطعات تا وزن 500 کیلوگرم نیز استفاده نمود.

  • کلمپ دسته افقی

​از دیگر انواع کلمپ محسوب می شود که قابلیت اتصال به شابلون های سوراخکاری ، دستگاه های فارسی بر را دارد و به دلیل داشتن اهرم های بسیار زیاد قدرت بالایی برای ایجاد فشار روی قطعات دارد. این ابزار کم ترین فشار را به نیروی دست کاربر وارد میکند.

  • کلمپ دسته عمودی

این ابزار قابلیت اتصال به دستگاه فارسی بر ، دور کن و شابلون سوراخکاری را دارد و در برش دقیق قطعات و سوراخکاری صحیح پنل نقش بسیار مهمی دارد و قطعات با وزن بالا را به راحتی نگه می دارد.

تفاوت گیره اهرمی با گیره f شکل

نوع اهرمی درکارهایی مانند فلزکاری ، جوشکاری و نجاری استفاده می شود و از نظر شکل ظاهری شباهت بسیار زیادی به پیچ نوع f شکل دارد اما نوع کارایی آن با نوع f  شکل متفاوت است . دهانه نوع اولی که ذکر شد به وسیله اهرمی که دارد باز و بسته می شود اما در نوع دوم یعنی f شکل همانطور که در مطالب قبل ذکر شد به این شکل نیست و از طریق پیچ باز و بسته می شود . یکی دیگر از مزایای گیره اهرمی دارا بودن سیستم جغجغه ای بر روی آن می باشد ، با داشتن سیستم جغجغه ای کاربر تا زمانی که بر روی دکمه فشار وارد نکند این ابزار ثابت می ماند.

تفاوت گیره نجاری با گیره f شکل

تفاوت گیره میله ای با گیره لوله ای

تفاوت گیره میله ای با گیره لوله ای دراین است که نوع اولی دارای یک میله تخت بوده اما نوع لوله ای ای دارای میله ی دوران شکل است و برخلاف اسمش در کارهای لوله کشی هیچ کاربردی ندارد و مورد استفاده نجاران است.

گیره نجاری و پیچ دستی چیست؟
گیره نجاری و پیچ دستی قطعه کار ثابت و محکم نگه می دارد و مانع لغزش لوازم چوبی در حین کار می شود.
گیره نجاری در چه صنایعی کاربرد دارد؟
از گیره نجاری در صنایع چوب و نجاری ، تولید مبلمان استفاده زیادی می شود.
انواع گیره پیچی دستی کدام است؟
گیره پیچی C شکل ، گیره پیچی f شکل ، گیره نری ، گیره دو پیچی
ارسال نظر / پرسش در مورد گیره نجاری چیست ؟
CAPTCHA
تماس با ابزار میهن
فروش حضوری - تهران ، میدان امام خمینی (ره ) ، خیابان فردوسی ، پلاک 68 ، فروشگاه ابزار میهن
66716625
فروشگاه ابزار آلات صنعتی، ساختمانی و چسب میهن ابزار
فروشگاه اینترنتی ابزار میهن با موضوع فروش انواع ابزار و چسب ، یک فروشگاه اینترنتی در قلب بازار تهران با تنوع حدود 4000 محصول می باشد. لذت خرید اینترنتی را با ما تجربه کنید.

 

تمامی حقوق مادی و معنوی وب سایت ، متعلق به فروشگاه ابزار ، ابزار میهن می باشد .
طراحی سایت و سئو : ایران طراح