انبردست (pliers) یکی از ابزارهای پر کاربرد است که در اکثر کارگاه ها، صنایع مختلف و حتی برای تعمیرات لوازم در خانه مورد استفاده قرار می گیرد. این ابزار به دلیل طراحی خاص خود، امکان انجام کارهای مختلف را به کاربران می دهد. در این مقاله، قصد داریم به معرفی انواع انبردست و کاربردهای متنوع آن ها بپردازیم. بنابراین پیشنهاد می کنیم برای آشنایی با انواع انبردست و کاربرد انواع انبردست ها تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
قبل از معرفی انواع انبردست و کابرد آن ها، لازم به ذکر است که این ابزار از جمله ابزارهای دستی است که برای نگه داشتن، فشار دادن و برش اجسام مختلف طراحی شده است. این ابزار از دو دسته و یک سر با دندانه های خاص تشکیل شده تا کاربر با دقت و کنترل بیشتری از این ابزار استفاده نماید. انواع مختلف این ابزار اغلب از فلزات مستحکم ساخته می شوند، که برای تعمیرات، ساخت وسازها و حتی هنرهای دستی بسیار کاربردی هستند.
برای شناخت این ابزار، باید نگاهی به تاریخچه آن بیندازیم. استفاده از این ابزار به حدود 500 سال قبل از میلاد مسیح برمی گردد، زمانی که یونانیان باستان از ابزارهای مشابه استفاده می کردند. با پیشرفت صنایع، این ابزار با طراحی های به روزتری تولید شده و در قرون وسطی به ابزاری ضروری برای آهنگران تبدیل شدند. در قرن نوزدهم و با آغاز انقلاب صنعتی، انواع مختلفی از این ابزار به بازار آمد که هر یک کاربرد خاصی داشتند.
از این ابزار نه تنها برای نگه داشتن اجسام بلکه برای بیرون کشیدن میخ از دیوار، محکم و یا شل کردن پیچ ها، نگهداری فلزات داغ و یا حتی برش برخی از سیم ها استفاده می شود. همچنین می توان از این ابزار برای خم کردن و یا صاف کردن برخی از قطعات مانند میخ استفاده کرد. حتی از مدل هایی که دارای فک قدرتمند هستند، برای خم کردن و پیچاندن ورق های فلزی استفاده می شود. این ابزار انواع مختلفی داشته و هر یک دارای کاربردهای خاصی هستند. در ادامه انواع مختلف انبردست و کاربرد انبردست ها را به صورت جداگانه را بررسی خواهیم کرد.
همانطور که پیش تر نیز اشاره کردیم، این ابزار تنوع زیادی دارد و از لحاظ شکل ظاهری و عملکرد با یکدیگر متفاوت هستند. در این قسمت به معرفی انواع مختلف این ابزار خواهیم پرداخت که عبارتنداز:
این ابزار همان ابزاری است که با شنیدن نام انبردست، تصویر آن در ذهن همه ما تداعی می شود.
این ابزار دارای دو دسته است که در امتداد هر یک، یک قطعه فلزی نسبتا تیز قرار دارد. روی دسته این ابزار جهت افزایش ایمنی از روکش عایق پلاستیکی استفاده شده تا از برق گرفتگی احتمالی جلوگیری شود. فک این ابزار بر اساس سایز و اندازه ای که دارند به مقدار مشخصی باز می شود و در قسمت داخلی آن ها، دندانه های ریز و عمیقی برای گرفتن قطعات طراحی شده تا اشیاء و قطعات از بین این دو فک سر نخورند. این مدل کاربرد های زیادی دارد. به عنوان مثال از آن در لوله کشی، سیم کشی، گرفتن قطعات مختلف، نگه داشتن مهره ها، خم کردن قطعات، نگه داشتن یا کشیدن میخ و ... استفاده می شود.
طراحی فک و نوک این ابزار با مدل قبلی متفاوت است و برای انجام کارهای ظریف تر ساخته شده اند. نوک باریک و بلند آن مناسب خم کردن، شکل دادن، برش سیم و بلند کردن پیچ و مهره ها و اجسام ریز در مشاغلی مثل برق کشی، مهندسی شبکه، جواهرسازی و ... است. این ابزار نیز دارای انواع مختلفی است که عبارتنداز:
از این ابزار به طور تخصصی در کارهای ساختمانی و مشاغلی که با اناع سیم و کابل سر و کار دارند، استفاده می شود. در برخی از مدل های این ابزار، در بخش میانی بدنه، قسمتی برای لخت کردن سیم ها و کابل ها طراحی و تعبیه گردیده است. انواع مختلف این ابزار عبارتنداز:
همانطور که از نام این ابزار مشخص است، این ابزار به منظور اتصال دو یا چند قطعه به یکدیگر ساخته شده است. از این ابزار در تولید لوازم خانگی مثل یخچال و لباسشویی، تعویض پلاک خودرو و ... استفاده می شود.
این نوع انبر دارای دو فک قابل تنظیم می باشد که یکی به صورت منحنی و دیگری صاف است. یکی از فک ها می تواند در طول دسته یا دهانه نسبت به دیگری حرکت و زاویه ی 45 تا 60 درجه ایجاد نماید. از این ابزار برای تعمیر قطعاتی مثل لوله، باز و بسته کردن پیچ های بزرگ و سفت کردن و نگه داشتن اشیایی با اشکال خاص و غیرمعمول استفاده می شود.
این دو مدل دارای نوک تیز و ریز برای قرار گرفتن درون قطعات و وسایل مختلف هستند. نوک این ابزارها دقیقا شبیه سوراخ های خاردار هستند تا به راحتی بتوانند خارها را باز و بسته کنند. اگر خار داخلی باشد از خار جمع کن و اگر خار قطعه مورد نظر، خارجی باشد، می بایست از خار باز کن استفاده کرد. این ابزار به هیچ عنوان یک ابزار خانگی نیست و فقط برای انجام کارهای تخصصی توسط تعمیرکاران و تکنسین های صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
این انبرها دارای دهانه های کوتاه و زاویه دار هستند که دهانه پایینی اندکی کوچکتر و دهانه دوگانه دارای ضخامت بیشتری است که باعث مقاومت بیشتر آن می شود. دهانه این ابزار دندانه دار است و دسته آن از پلاستیک با کیفیت ساخته می شود. از این ابزار در صنعت خودروسازی برای نگه داری بولت های باتری خودرو و کابل های جمپر استفاده می شود.
دو آرواره این ابزار که به انبر میخ کش نیز معروف است، دقیقا در انتهایی ترین نقطه نوک آن، به هم می رسند. از این ابزار برای نگه داشتن، گرفتن و یا قطع کردن قطعات مختلف در پینه دوزی، نجاری، کفش دوزی و ... استفاده می شود.
این ابزار دارای دو دسته است و فاصله بین دو فک آن به وسیله پیچی که در انتهای یکی از دسته ها قرار گرفته، تنظیم می شود. دو دهانه این مدل انبر، یکی ثابت و دیگری متحرک و قابل تنظیم است. این ابزار کاربردهای بسیاری دارد به عنوان مثال از آن برای خم کردن و فرم دادن اجسام سخت، گرفتن قطعات، باز کردن پیچ هایی که سر آن ها خراب شده و ... در مشاغلی مثل نجاری، جوشکاری، لوله کشی، آهنگری و بسیاری مشاغل دیگر استفاده می شود.
جهت اطلاع از نحوه کار با انبر قفلی روی لینک مربوطه کلیک نمایید.
این ابزار دارای دو فک C شکل است که در صنایع خودروسازی و تعمیرات خودرو برای باز کردن فیلترهای روغن استفاده می شود.
دسترسی سریع |
تماس با ابزار میهن |
فروش حضوری - تهران ، میدان امام خمینی (ره ) ، خیابان فردوسی ، پلاک 68 ، فروشگاه ابزار میهن
66716625
|