چسب کاغذ دیواری یکی از مهم ترین لوازم هایی است که برای نصب کاغذ دیواری استفاده می شود و نقش مهمی برای استحکام کاغذ دیواری پس از نصب دارد. بنابراین در انتخاب این چسب باید نکات های مهمی را بدانید چرا که با محبوبیت زیاد آن ، انواع چسب کاغذ دیواری با برندهای مختلف و با ویژگی های متفاوت تولید شده اند که با کسب اطلاعات کافی می توانید بهترین انتخاب ، در این زمینه داشته باشید.
چسب کاغذ دیواری که به آن خمیری کاغذ دیواری نیز می گویند ، یک چسب مخصوص برای نصب کاغذ دیواری روی سطح دیوار است. این چسب بر پایه نشاسته اصلاح شده و یا متیل سلولز ساخته شده که می تواند کاغذ دیواری را روی سطح بچسباند و در انواع مختلفی با ویژگی های خاص تولید و به بازار عرضه می شوند. برای چسباندن کاغذ دیواری نمی توان از هر نوع چسبی استفاده کرد از این رو تولید کنندگان توانسته اند با تولید انواع چسب مخصوص کاغذ دیواری نیاز افراد را برای نصب کاغذ دیواری برطرف سازند.
تولید چسب کاغذ دیواری آماده کار را برای کاربران عادی و حتی نصابان کاغذ دیواری ساده تر کرده است. در واقع شما با خرید چسب کاغذ دیواری آماده نیازی به ترکیب دو یا چند مواد با یکدیگر ندارید و به راحتی می توانید این نوع چسب ها را تهیه و خود اقدام به چسباندن کاغذ دیواری منازل خود نمایید. بنابراین اگر کاغذ دیواری تهیه کرده اید و قصد دارید خود اقدام به چسباندن آن نمایید و یا قسمتی از کاغذ دیواری منزلتان کنده شده است، می توانید از این چسب ها استفاده کنید.
چسب پودری با ترکیب آب سرد تهیه می شود و برای استاد کارانی مناسب است که میزان غلظت چسب را تشخیص دهند چرا که اهمیت غلظت چسب در مطالب قبل شرح داده شد .چسب پودری چسبندگی فوق العاده بالایی دارد اما قابلیت خشک شدن سریع را ندارد این چسب برای کسانی مناسب است که تمایل داشته باشند بعد از مدتی ، از اسپری رنگ به جای کاغذ دیواری استفاده کنند چرا که جدا کردن آن بسیار آسان است و فقط کافیست با استفاده از اسپری آب کاغذ دیواری را از دیوار جدا کنند.تنها معایب این نوع چسب این است که به طور کامل با آب ترکیب نمی شود.
برای چسباندن کاغذ دیواری و یا ترمیم کاغذ دیواری از اسپری چسب نیز می توانید استفاده کنید
چسب سنگین مخصوص کاغذ دیواری بر پایه وینیل ساخته شده است و برای افزایش استحکام آن از رزین مصنوعی نیز استفاده شده است. ترکیبات این چسب به گونه ای است که سریع خشک می شود و چسبندگی با استحکام بالایی را ایجاد می کند از این رو برای نصب کاغذ دیواری های سنگین که خطر سقوط دارند استفاده می شد. بنابراین چسب سنگین برای کاغذ دیواری های ضخیم و سنگین کاربرد دارد. این چسب بهترین گزینه برای کاغذ دیواری هایی از جنس پارچه ای ، ابریشمی یا چوب پنبه ای می باشد.
این نوع چسب به دلیل خشک شدن سریع به سختی از دیوار جدا می شوند و فرصت کمی برای جبران خطا دارد. برای نصب پوستر و کاغذ دیواری های ضخیم این نوع چسب پیشنهاد می شود. اما اگر هر سال کاغذ دیواری را تعویض می کنید از چسب هایی که قدرت چسبانندگی بالایی دارند استفاده نکنید.
یکی دیگر از انواع چسب کاغذ دیواری ، چسب پوستری و یا همان چسب فوری است که بهترین چسب کاغذ دیواری برای نصب کاغذ دیواری محسوب می شود و هیچ تغییر شکلی روی ظاهر کاغذ دیواری پس از نصب ایجاد نمی کند.
به طور کل این چسب برای نصب کاغذ دیواری مناسب است و کم ترین تاثیر گذاری بر ظاهر کاغذ دیواری دارد و تغییری در ساختار آن ایجاد نمی کند.
این چسب ها به صورت آماده مصرف هستند وقیمت بالاتری نسبت به چسب های دیگر دارد به همین دلیل معمولا برای ترمیم کاغذ دیواری از این نوع چسب استفاده می شود و برای نصب کامل مورد استفاده قرار نمی گیرد چرا که هزینه بالای آن ، برای نصب کاغذ دیواری به صرفه نمی باشد.
آیا می توان از چسب چوب برای نصب کاغذ دیواری استفاده کرد ؟ در پاسخ به این سوال باید گفت خیر. این چسب می تواند به سطح دیوار آسیب وارد کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این چسب می توانید مقاله چسب چوب چیست ؟ را مطالعه نمایید.
یکی از انواع بهترین چسب برای نصب کاغذ دیواری ، نوع متیل سلولز می باشد که برای اکثر کاغذ دیواری ها استفاده می شود و به دلیل قدرت چسبندگی بالا برای کاغذ دیواری های سبک و سنگین کاربرد دارد. این نوع چسب برای استفاده نیاز به حل کردن در آب را دارد و در آخر به صورت ژل برای استفاده ایجاد می شود.
برچسب های اطلاعاتی در مورد نوع کاغذ ، وزن و ویژگی های کاغذ دیواری ، روی رول محصول درج شده است و با این اطلاعات می توانید نوع چسب مناسب برای کاغذ دیواری را انتخاب و خریداری کنید. برخی از کاغذ دیواری ها دارای خاصیت نفوذ پذیری در برابر بخار آب دارند جنس این نوع محصول معمولا از وینیل یا فویل فلزی ساخته شده است و چسب باید دارای چسب پراکندگی یا پلاستیک پراکندگی باشد.
به طور کلی هر نوع چسبی که برای چسباندن روی سطح دیوار استفاده می شود باید از کیفیت بالایی برخوردار باشد و انواع این محصول از نشاسته طبیعی ، غیر سمی و متیل سلولز ساخته شده است و برای دوام بیشتر آن و استفاده اسان موادهای دیگری مانند رزین های مصنوعی در ترکیبات این نوع چسب به کار برده شده است. آن دسته از چسب هایی که از نظر مقاومتی و چسبندگی کیفیت بالایی دارند نسبت مواد متیل سلولز برابر یا بیشتر از نشاسته است و این ویژگی باعث افزایش استحکام چسب برای چسباندن می شوند. بنابراین بهترین چسب برای نصب کاغذ دیواری باید از ترکیبات خاصی ساخته شود که در برابر نفوذ آب و عوامل دیگر مقاومت بالایی داشته باشد.
از آن جا که پلاستیک ، شیشه و فلز سطح صافی دارند، بنابراین این نوع چسب نمی تواند روی این نوع سطوح چسبندگی بالایی داشته باشد. در این مواقع چسب های مخصوص کاغذ دیواری با پراکندگی های گوناگون استفاده می شود. ضمنا لازم به ذکر است که اگر سطوح مذکور با با کاغذ دیواری پوشش داده شوند، امکان برگشت آن ها به حالت اولیه وجود ندارد، چرا که در چنین مواردی از چسب های مخصوص استفاده می شود که پاک کردن آن غیر ممکن و یا بسیار سخت است. بنابراین قبل انجام کار به این نکته توجه کنید.
آیا کاغذ دیواری روی چوب می چسبه ؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که این نوع کاغذ ها قابلیت استفاده روی سطح چوب را دارند اما برای استفاده نکات های مهمی باید رعایت شود. چسباندن کاغذ دیواری روی چوب نیاز به روش های خاص خودش را دارد. اولین نکته این است که بدانید که روکش چوب را نمی توان سنباده زد چرا که با سنباده کاری به سطح آسیب وارد می کند. بنابراین برای چسباندن کاغذ دیواری روی چوب باید سطح را آماده سازی کرد. اگر جنس چوب از نئوپان باشد کاغذ پس از خشک روی این سطح ها پاره می شود. در این مواقع از آغازگر برای یکسان سازی سطح استفاده کنید. سطح چوب یک ماده زنده است که بر اثر رطوبت تغییر می کند و پس از خشک شدن منقبض می شود.
برای جلوگیری از تغییرات چوب بر اثر عوامل های محیطی بهتر است در هنگام استفاده از چسب ، کاغذ را از دو طرف استفاده کنید و توجه داشته باشید که هر دو طرف چوب باید از یک نوع کاغذ استفاده شود. به عنوان مثال برای چسباندن کاغذ دیواری روی درب چوبی فقط یک طرف درب را کاغذ نچسبانید بلکه دو طرف درب را با کاغذ پوشش دهید.
این طرح ها کاغذهایی هستند که از طریق یک لایه وینیلی چاپی محافظت می گردند و در برابر سایش و خراشیده شدن بسیار مقاوم اند و جلوه ی درخشانی دارند. کاغذ دیواری pvc با روکش وینیل قابل شستشو هستند و و در دو نوع سایز 5 متر و 16 متر به فروش می رسند.این نوع کاغذ دیواری برای اطاق کودک بسیار مناسب است.
کاغذهای بافت دار برای دیوارهایی که نامیزان هستند مناسب ترند زیرا با برآمده بودنشان نقص های روی دیوار را پوشش می دهد و نوع نصبشان مانند کاغذهای استاندارد است اما برای جدا کردن این نوع کاغذها به خیساندن بیشتری نیاز می باشد. کاغذ دیواری بافت دار و یا همان کاغذ دیواری مخملی تکه هایی از جنس مخمل پارچه ای و یا مخمل پلاستیکی استفاده شده و به همین دلیل به کاغذ دیواری مخملی معروف هستند و به دلیل به کارگیری تکه های مخمل در این نوع کاغذ دیواری ، قابلیت شستشو ندارد و به دلیل جلوه بسیار زیبایی که به محیط می بخشد از کاغذ دیواری ساده قیمت بالاتری دارد.
اناگلیپتا یک کاغذ دیواری برجسته ای است که در دوره ویکتوریا بوده و از ترکیب نخ و کاغذ درست می شود این کاغذ هنگامی که مرطوب باشد از بین رولرهای حک کننده الگوها عبور کرده و باعث حک شدن طرح روی کاغذ میگردد این نوع کاغذها برای مکان هایی که از فرسایش بیشتری برخودارند مانند راهروها مناسب است . کاغذ آناگلیپتا بدون رنگ تولید می شود و برای طرح دادن دکوراسیون اطاق خواب بسیار مناسب است همچنین لینکراستا مانند آناگلیپتا دارای پوشش دیواری حک دار است و از ترکیب لینولیوم ساخته شده و مقاومت بیشتری دارد.
برای نصب کاغذ دیواری ، حتما باید نحوه استفاده از چسب کاغذ دیواری را بدانید. چرا که یک اشتباه در نصب ممکن است کاغذ دیواری به نحو عالی چسبانده نشود و باعث هزینه های اضافه مجدد شوید.
زیرسازی قبل از شروع کار اصلی ترین بخش قبل از نصب کاغذ دیواری می باشد. اگر دیوار از جنس گچ است ابتدا باید با روغن الیف روی دیوار سابیده شود تا سطح دیوار برای نصب یکسان شود. اما اگر دیوار لکه های رنگی بزرگ دارد باید برای همسان سازی از روغن آستر استفاده کنید. به طور کل سطح دیوار قبل از نصب کاغذ دیواری باید عاری از هرگونه آلودگی ، لکه های رنگی ، کاغذ دیواری های قدیم باشد.
کاغذ دیواری را به صورت دقیق برش بزنید و سپس با تهیه یک عدد قلم مو ، قلم مو را به چسب آغشته کنید و از وسط کاغذ دیواری شروع کرده تا سمت کناره و لبه های کاغذ دیواری به چسب آغشته کنید. کاغذ دیواری برای نصب از بالا به پایین دقیقا طوری که لبه های آن کنار یکدیگر قرار بگیرد روی سطح دیوار بچسبانید. توجه داشته باشید اگر این مرحله با دقت و ظرافت بالا انجام نشود روی کاغذ دیواری پس از نصب چروک ایجاد می شود.
طریقه استفاده از چسب کاغذی به روش ساده:
برای این که کاغذ دیواری بدون هیچ نقصی روی دیوار بچسبد ابتدا باید دیوارها را از دوده ها و کثیفی ها پاک کنید و یا دیوار را سنباده بزنید. اگر پوشش قبلی روی دیوار از جنس وینیل باشد باید آن را از دیوار جدا کنید و اگر پوشش جدید از جنس کاغذ باشد می توانید کاغذ دیواری غیر وینیل قبلی را جدا نکنید ، اما با شرایطی که کاغذ قبلی چسبندگی خود را داشته باشد و لبه های دو کاغذ روی یکدیگر قرار نگیرند و حتما قبل از چسباندن ، سطح دیواری را که باید پوشیده شود با چسب مخصوص زیرسازی نمائید.
نکته : مدت زمانی که کاغذ را رها می کنید نباید زیاد باشد زیرا ممکن است کاغذ پاره شود.
نقاط های سخت مانند جای پریز برق را باید ابتدا با کاغذ دیواری بپوشانید سپس در محل مد نظر یک برش ضربدری بدهید . پس از این کار باید نقاط دیگر را علامت گذاری کرده و در اینجا برش اصلی را انجام دهید برای نقاط های سخت دیگری مانند لوله های گاز و آب باید کاغذ دیواری را تا انتها نصب کرده و در آخر برش بزنید.
همچنین برای پاک کردن این چسب ها و تعویض کاغذ دیواری می توانید مقاله حلال چسب کاغذ دیواری که برای از بین بردن کاغذ دیواری می باشد را مطالعه نمایید.
برای نصب این نوع کاغذها روی دیوار نکات های مهمی باید رعایت شود تا به صورت اصولی و صحیح نصب کاغذ دیواری روی دیوار انجام شود.
اگر خمیری که برای نصب کاغذ استفاده می شود خیلی رقیق باشد قدرت چسبندگی کاهش می یابد و تاول و حباب هایی در زیر کاغذ ایجاد می شود و اگر خیلی ضخیم باشد توده هایی زیر کاغذ ایجاد می شود. بنابراین برای ساخت چسب باید نسبت های ترکیبی به طور دقیق انجام شود ، چسب هایی که ضخیم و یا خیلی نازک هستند میزان قدرت چسبندگی بسیار کمتری دارند.
دومین نکته ای که برای نصب این نوع کاغذها با چسب های مخصوص باید رعایت و دقت شود این است که دمای اتاق و نوع کاغذ در مدت زمان خشک شدن چسب بسیار تاثیر دارد. با اطلاعاتی که روی رول های کاغذ درج شده می توانید حداکثر زمان مجاز برای خیساندن کاغذ را بفهمید. زمان بین چسب زدن و نصب کاغذ اگر زیاد طولانی باشد ممکن است خمیر خشک شود و در این صورت زیرسطح کاغذ یا تاول می زند یا میزان چسبندگی بسیار کاهش می یابد. به همین دلیل بهتر است به جای نصب چندین نوار در یک زمان ، نوارها را یکی یکی روی دیوار بچسبانید.
شاید برایتان سوال باشد که چه مدت طول می کشد تا کاغذ دیواری به طور کامل خشک شود ؟ پاسخ این سوال بسیار واضح است مدت زمان خشک شدن کاغذ دیواری به نوع کاغذ ، نوع چسب ، وضعیت دیوار ، دمای محیط بستگی دارد که حدود 2 تا 7 روز نیاز دارد. این مدت زمان برای محیط هایی که تهویه مناسب دارند تعریف شده است.
اگر دمای محیط در حالی کاغذ در حال خشک شدن است زیاد باشد به دلیل سرعت غیر طبیعی برای خشک شدن احتمال فاصله گرفتن کاغذها وجود دارد.
دسترسی سریع |
تماس با ابزار میهن |
فروش حضوری - تهران ، میدان امام خمینی (ره ) ، خیابان فردوسی ، پلاک 68 ، فروشگاه ابزار میهن
66716625
|