چسب کاشی خمیری چیست ؟ + مزایا و نحوه استفاده از چسب کاشی خمیری

چسب کاشی خمیری مخلوطی آماده است که از آن می‌توانیم بلافاصله پس از باز کردن درب ظرف، برای کاشی‌ کاری استفاده کنیم. این نوع چسب کاشی معمولاً برای کاشی‌ کاری محل‌های دارای رطوبت کم مناسب است.
برای ساخت و سازهای کوچک می توان از مخلوط آماده این چسب استفاده نمود. این نوع چسب ها از مواد اکرلیک بر پایه آب ساخته شده و تنها معایب آن مقاومت کم در برابر رطوبت و حرارت است و آن ها را نمی توان با کاشی های شیشه ای استفاده نمود. در این صفحه قصد داریم در مورد چسب خمیری چیست ؟ و نحوه استفاده از چسب کاشی خمیری توضیحات بیشتری ارائه دهیم تا با کسب اطلاعات کافی استفاده صحیحی از این محصول داشته باشید.
چسب کاشی خمیری چیست ؟ چسب کاشی خمیری یک چسب کاملا آماده است که بدون نیاز با ترکیب اب قابلیت چسباندن سرامیک را دارد

چسب خمیری چیست ؟

چسب خمیری چیست ؟ این چسب ترکیبی از پلیمرهای مصنوعی ، موادهای تقویت کننده و.. می باشد و  جایگزین مناسبی برای ملات سیمان و ماسه شده است و به صورت خمیری شکل بدون نیاز به اضافه کردن مواد دیگر قابلیت استفاده را دارد و برای تمام سطوح داخلی و خارجی ساختمان استفاده می شود.

انواع چسب خمیری برای پروژه‌های کوچک مناسب هستند زیرا بدون نیاز به صرف وقت زیاد می‌توانیم کار را انجام دهیم. این نوع چسب به‌ راحتی تمیز می‌شود اما در برابر رطوبت یا حرارت مقاوم نیستند. همچنین این چسب‌ها زمان ماندگاری طولانی دارند. اما نقطه ضعف آن‌ها این است که آن‌ها را نمی‌توان با کاشی‌های شیشه‌ ای استفاده کرد.
در گذشته برای چسباندن کاشی ، از سیمان و دوغاب استفاده می کردند اما این کار معایبی همچون ترک خوردگی سطح ، دیر خشک شدن ، خاصیت نگهداری ضعیف آب ، عدم خاصیت انعطاف پذیری را به همراه داشت به همین دلیل امروزه انواع چسب های خمیری و...تولید و عرضه بازار شده اند و استقبال خوبی نیز از این نوع چسب شده است. این محصول ، بر پایه رزین اکرلیک و مواد معدنی ساخته شده وبرای چسباندن کاشی، سرامیک ، سنگ های مصنوعی و طبیعی مناسب است.

کاربرد چسب کاشی خمیری

کاربرد چسب خمیری امروزه در صنعت ساختمان سازی قابل مشاهده است و بسیاری از کاشی کاران به دلیل سهولت استفاده و بدون نیاز به اضافه کردن مواد دیگر از این چسب استفاده می کنند در این بخش چند نمونه از کاربرد چسب خمیری توضیح داده شده است:

  • چسباندن سطوح سنگی ، کاشی ، سرامیک ، موزاییک
  • قابل استفاده در محیط داخل و خارج ساختمان
  • قابلیت چسباندن کاشی در محیط های مرطوب مانند حمام و سرویس بهداشتی
  • نصب کاشی روی کاشی قدیمی
  • چسباندن کاشی روی چوب با این نوع چسب
  • چسباندن کاشی روی سنگ
  • پرکاربرد در مکان هایی که سرعت کار برایشان مهم است
  • قابلیت مصرف در سازه های کششی

کاربرد چسب کاشی خمیری برای چسباندن سطوح سنگی ، سرامیکی ، موزاییک

مزایا چسب کاشی خمیری

مهم ترین مزایا چسب کاشی خمیری که باعث شده این چسب طرفداران بسیار زیادی داشته باشد به شرح ذیل می باشد:

  • قدرت چسبانندگی بالا ،  برای افزایش چسبندگی می توانید از چسب بتن نیز استفاده کنید
  • عدم نفوذ آب
  • با دوام در برابر عوامل محیطی سرما و گرما 
  • افزایش سرعت کار نسبت به روش های سنتی
  • با دوام در برابر تنش های ساختمانی مانند زلزله ، نشست ساختمان
  • نصب آسان و سرعت کار بالا
  • انعطاف پذیری بالا بدون ایجاد ترک خوردگی
  • توانایی اب بندی
  • پس از خشک شدن به هیچ عنوان قابلیت حل شدن در آب را ندارد.
  • قابل استفاده روی سیمان ، بتن ، سنگ ، گچ

برای جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت و آب بندی حوضچه ها استفاده از چسب عایق بهترین گزینه می باشد.

حلال چسب کاشی خمیری

همانطور که می دانید این چسب ها قدرت چسبندگی بالایی دارند و زمانی که روی سطح سرامیک می چسبند بدون استفاده از حلال چسب کاشی خمیری و روش های سنتی کندن این چسب ها از روی سطح ، کار سخت و دشواری می باشد. در اینجا در مورد حلال چسب کاشی خمیری و روش کندن این چسب ها از روی سطوح توضیح داده شده است.

حلال چسب کاشی خمیری که می تواند قدرت چسب را کاهش دهد موارد ذیل می باشد:

  • اتانول
  • متانول
  • استون
  • ریموور
  • تتراکلرواتیلین
  • تولوئن
  • متیل استات
  • اتیل استات
  • هگزان
  • بنزن
  • آب

با استفاده از حلال های فوق به راحتی می توانید چسب را از روی سطح کاشی جدا کنید اما روش های دیگری برای از بین این چسب ها نیز وجود دارد.

یکی از حلال هایی که به عنوان حلال چسب کاشی خمیری استفاده می شود ، ماده ای به نام اسید استات می باشد کافیست مقداری از آن را روی چسب بمالید و کمی صبر کنید و در آخر با قطعه ای یخ تکه های چسب را از روی سطح جدا و با یک پارچه تمیز کنید.

الکل ایزوپروپیلیک : این الکل را با یک پارچه تمیز آغشته کنید و به چسب بمالید و زمانی که چسب نرم شد آن را با یک پارچه تمیز کنید.

اتانول : ماده اتانول نیز قدرت بالایی برای پاک کردن این نوع چسب ها دارد کافیست مقداری از آن را روی سطح آغشته کنید و پس از نرم شدن با یک پارچه تمیز کنید.

حلال چسب کاشی خمیری با سرکه و آب جوش

ابتدا آب جوش را روی سطح سرامیک بریزید تا آب داغ چسب را در خود حل کند و برای افزایش قدرت و حل شدن چسب می توانید به ازای 240 میلی لیتر آب جوش یک لیوان سرکه به آن اضافه کنید ، با این کار حلال چسب کاشی خمیری قوی تر می شود و با ترکیب این دو آن را روی سطح سرامیک و یا کاشی بریزید.

پس از گذشت زمان یک کاردک پهن تهیه کنید و آن را با زاویه 45 درجه روی سطح سرامیک قرار دهید و با پتک روی سر کاردک بزنید. با 20 الی 30 ضربه روی سر کاردک چسب از روی سطح جدا می شود.

روش دیگر استفاده از دریل از نوع چکشی می باشد. کافیست آن را با زوایه 45 درجه روی سطح مورد نظر قرار داده و در آخر با استفاده از این ابزار چسب را جدا کنید.

نحوه چسباندن کاشی با چسب خمیری

روش آماده سازی چسب کاشی خمیری برای چسباندن کاشی و سرامیک بسیار مهم است چرا که اگر نحوه استفاده از چسب کاشی خمیری را آموزش ندیده باشید برای نصب با این چسب دچار مشکل می شوید .برای چسبانده شدن هرشیء ، ابتدا سطح کار باید تمیز شود و این نکته بسیار مهم و قابل توجهی است چرا که با کثیف بودن سطح میزان چسبندگی بسیار کاهش می یابد .در این نوع چسب ها مایعات پلیمری وجود دارد به همین دلیل باید عایق رطوبتی بین سطح و چسب ایجاد کرد. میزان مصرف و نحوه چسباندن کاشی با چسب خمیری ، بستگی به سطح زیر کار دارد . چسب را روی سطح قرار دهید و با اعمال فشار روی سطح بچسبانید.سپس با یک فرچه روی سطح را تمیز کنید.
اگر قصد استفاده از چسب روی سطحی را دارید که از قبل کاشی کاری شده اند ابتدا باید سطح کاشی های قدیمی را با یک تیشه خراشیدگی ایجاد کنید تا سطحی صاف و صیقلی آن از بین برود این کار باعث می شود چسب بهتر روی سطح چسبانده شوند. برای بندکشی کاشی ها نیز می توانید از پودر بندکشی استفاده کنید.
برای دیوارهایی که از قبل کاغذ دیواری شده اند باید کاغذها را از روی سطح جدا کنید و با پرایمر کار زیر سازی را انجام دهید و پس از این کار می توانید از این نوع چسب استفاده کنید.
به طور کلی برای نصب کاشی سطح باید صاف و هموار باشد و در غیر این صورت باعث جدا شدن کاشی از روی سطح می شود. با رعایت همه این نکات چسب را با استفاده از یک کاردک با ضخامت 4 میلی متر روی سطح بکشید و با یک عدد ماله روی آن شیار ایجاد کنید.
هر سطل 12 کیلوگرمی چسب ، قابلیت پوشاندن سطح به ابعاد 3 تا 6 متر مربع در ضخامت 2 -3 میلیمتر را دارا می باشد.
اگر قصد بندکشی کاشی را دارید بهتر است مقاله آموزش بندکشی سرامیک را مطالعه نمایید.

نکات کاشی کاری با چسب کاشی خمیری

  1. این چسب ها باید بر روی سطح های خشک استفاده شوند و سطوح های گچی ، بتن ، پانل های دیواری قبل از استفاده باید با پرایمر آماده سازی شوند.
  2. دما بر روی کیفیت چسب ها در حین استفاده تاثیر می گذارد بنابراین اگر سطح در معرض نور مستقیم خورشید قرار دارد و دمایی بالاتر از  35 درجه سانتی گراد دارد بهتر است قبل از شروع با اب خنک شود و سپس کار کاشی کاری را انجام دهید.
  3. اگر از این محصول استفاده می کنید دقت داشته باشید که این نوع چسب به هیچ عنوان درزهای بین کاشی را پر نمی کند و باید به اندازه نیمی از ضخامت کاشی جایی برای بندکشی بگذارید. می توانید برای بند کشی از پودر بندکشی استفاده کنید.
  4. خشک بودن و یا مرطوب بودن بیش از حد کیفیت چسب را برای نصب سرامیک کم می کند بنابراین دقت لازم روی خشک و یا مرطوب  بودن بیش از حد سطح را داشته باشید. اگر به جای کاشی قصد نصب کفپوش های چوبی روی سطح را دارید بهتر است از چسب کفپوش استفاده کنید.
  5. اگر سطح نیاز به تراز شدن دارد باید تا 4 روزاز صافکاری سطح گذشته باشد و سپس از این چسب استفاده کنید. برای چسباندن کاشی روی دیوار این مرحله باید تا چند مرحله انجام شود.
  6. 20 دقیقه در دمای معمولی فرصت دارید تا کاشی را روی سطح بچسبانید.
  7. برای خشک شدن دمای لازم 15 درجه سانتی گراد می باشد.
  8. به ضخامت چسب در حین کار توجه کنید چرا که ضخامت زیاد باعث جدا شدن کاشی از روی سطح می شود.
  9. پشت کاشی را با 60 درصد چسب آغشته کنید. 
  10.  از دستکش در حین کار استفاده کنید.
چسب کاشی خمیری از چه ترکیباتی ساخته شده است؟
چسب کاشی خمیری شامل ترکیبی از پلیمرهای مصنوعی، مواد تقویت کننده و … می باشد که امروزه به جای ملات ماسه سیمانی از آن برای چسباندن کاشی و سرامیک استفاده می کنند.
آیا چسب خمیری باید درز بین کاشی ها را هم پر کند؟
خیر، دقت کنید که چسب خمیری درز بین کاشی ها را پر نکند و حدودا به مقدار نیمی از ضخامت کاشی را برای بندکشی باقی بگذارید.
ارسال نظر / پرسش در مورد چسب کاشی خمیری چیست ؟
CAPTCHA
تماس با ابزار میهن
فروش حضوری - تهران ، میدان امام خمینی (ره ) ، خیابان فردوسی ، پلاک 68 ، فروشگاه ابزار میهن
66716625
فروشگاه ابزار آلات صنعتی، ساختمانی و چسب میهن ابزار
فروشگاه اینترنتی ابزار میهن با موضوع فروش انواع ابزار و چسب ، یک فروشگاه اینترنتی در قلب بازار تهران با تنوع حدود 3000 محصول می باشد. لذت خرید اینترنتی را با ما تجربه کنید.

 

تمامی حقوق مادی و معنوی وب سایت ، متعلق به فروشگاه ابزار ، ابزار میهن می باشد .
طراحی سایت و سئو : ایران طراح