روغن لحیم از ایجاد گلوله های لحیم جلوگیری کرده و علاوه بر افزایش کیفیت لحیم کاری برای تمیز کاری
نوک هویه نیز استفاده می شود. به طور کلی در طی فرایند لحیم کاری، دو یا سه قطعه فلزی که قابلیت لحیم کاری دارند، به یکدیگر متصل می شوند (چسبانده می شوند). این عمل توسط دستگاهی به نام
هویه انجام می شود. اگر کار لحیم کاری انجام داده باشید قطعا گاهی پس از لحیم کاری دیده اید که لحیم به اندازه کافی محکم نیست تا بتواند دو قسمت را به یکدیگر متصل کرده و پیوند دهد. در این مواقع،
روغن لحیم یا فلاکس می تواند از وجود اتصالات ضعیف جلوگیری کند.
پس روغن لحیم، روغنی است که صد در صد در لحیم کاری مورد نیاز قرار می گیرد و بدون آن لحیم کاری با کیفیت و به درستی انجام نخواهد شد. روغن لحیم انواع مختلفی دارد ولی انواع روغن ها ترکیبات نسبتا یکسانی دارند.
انواع روغن لحیم :
• روغن لحیم جامد یا غلیظ : در دمای بسیار پایین ایجاد می شود.
• روغن لحیم مایع : استفاده از آن بسیار راحت تر از انواع دیگر است.
• روغن لحیم نیمه جامد یا نیمه غلیظ
چنانچه بخواهیم دو بخش رسانا را با عمل لحیم کاری به هم متصل کنیم، محل اتصال آن ها می بایست تمیز و عاری از هرگونه رنگ، چربی، زنگ زدگی و ... باشد. از آن جایی هم که هنگام لحیم کاری درجه حرارت زیاد است، در محل لحیم کاری لایه ای اکسید تشکیل می شود. پس از اتمام لحیم کاری، ممکن است این لایه اکسید، مانع تماس الکتریکی بین آن دو بخش رسانا شود. چاره این مشکل، استفاده از روغن لحیم است.
روغن لحیم از ماده ای به اسم کالیفون تشکیل شده که اکسید و مواد زائد را در خود حل می کند. قبل از شروع لحیم کاری، می بایست محل اتصال را به روغن لحیم آغشته کنیم و سپس اقدام به لحیم کاری نماییم. با این کار، روغن لحیم مواد اضافی موجود در محل اتصال را در خود حل می کند و زمانی که هویه داغ به محل اتصال نزدیک شود، روغن کنار می رود و محل از مواد زائد پاک می شود.
برای انجام لحیم کاری داشتن یک
اسپری کنتاکت شور برای حذف رسوبات و چربی ها انتخاب مناسبی می باشد.