چکش پونز همانطور که از نامش پیداست، برای کوبیدن و محک کردن پونز و میخ های کوچک استفاده می شود. این چکش در قسمت ضربه زن یک شیار دارد که پونز داخل آن نگه داشته می شود. از این نوع چکش اغلب در صنعت تولید مبلمان استفاده می شود ولی برای مصارف خانگی نیز قابل استفاده می باشد.
چکش دو شاخ یکی از پرکاربردترین انواع چکش محسوب می شود. این چکش دارای یک دسته و یک قسمت ضربه زن است. قسمت ضربه زن آن سر صاف و سر دیگر آن که برای بیرون کشیدن میخ استفاده می شود، دو شاخ است.
چنانچه هنگام کار نخواهید به سطحی که ضربه می زنید آسیبی وارد شود، بهتر است از چکش لاستیکی استفاده کنید. در واقع قسمت ضربه زن چکش پلاستیکی است و از وارد آمدن ضربات آسیب زننده جلوگیری می کند.
این چکش نیز همانند سایر چکش ها دارای یک سر ضربه زن و یک دسته می باشد. دسته چکش می تواند چوبی یا فلزی باشد. قسمت ضربه زن آن گرد است به همین دلیل چکش سر گرد برای ضربع زدن به ورق ها و کوبیدن پرچ مناسب است.
همانطور که از نام این چکش پیداست، سر چکش یا اصلاحا قسمت ضربه زن آن صاف است. از این چکش برای شکل دادن به فلزات استفاده می شود.
هم سر و هم دسته این چکش از جنس چوب ساخته می شود. از این چکش در کارهای نجاری برای ضربه زدن به چوب و اتصالات چوبی استفاده می شود.
چکش برقی انواع مختلفی دارد و همانطور که از نامش پیداست برای کار با آن نیاز به نیروی برق است. به این چکش ها، چکش تخریب نیز می گویند که برای تخریب سطوح مستحکم کاربرد دارد.
سر این چکش دارای یک قسمت تیز است که از آن برای کنار زدن خاک در کارهای باستان شناسی استفاده می شود. قسمت دیگر سر چکش زمین شناسی برای خرد کردن سنگ های ریز کاربرد دارد.
این چکش ظاهری کاملا متفاوت با سایر چکش ها دارد. قسمت دسته و ضربه زن آن یکسره و بدون اتصال است. قسمت ضربه زن چکش سقف از دو قسمت نازک و پهن ساخته شده است که برای جا دادن و ثابت کردن سنگ و ضربه زدن به میخ استفاده می شود. از این چکش می توان برای خارج کردن میخ نیز استفاده کرد.
چکش مهندسی که در کارهای فنی و مهندسی کاربرد دارد، دارای روکش خاصی است. جنس بدنه چکش مهندسی از فایبرگلاس ساخته می شود و ضد لغزش است.
این چکش تحت عنوان چکش شیشه شکن نیز شناخته می شود. چکش اضطراری همانطور که از نامش پیداست در مواقع ضروری مثل گیر کردن در اتومبیل و ... برای شکستن شیشه مورد استفاده قرار می گیرد. قسمت ضربه زن این چکش دارای الماسه است تا هنگام ضربه زدن به شیشه آن را خورد کند.
از این چکش که قسمت ضربه زن آن مسی است برای ضربه زدن به فلزات و سطوحی که نمی خواهیم رد ضربه در آن باقی بماند از چکش مسی استفاده می شود.
کارایی این چکش همانند چکش مسی است فقط جنس قسمت ضربه زن آن به جای مس از فلز آلومینیوم ساخته شده می شود.
از این چکش که شبیه به تبر است و یک قسمت از سر ان صاف می باشد برای ایجاد شکاف در دیوار یا کف استفاده می شود. از این ابزار برای پیدا کردن مسیر لوله ها استفاده می گردد.
چکش برق کاری : ظاهر چکش برق کاری شبیه چکش نجاری است ولی دسته آن از فایبرگلاس ساخته می شود تا عایقی در برابر برق باشد.
چکش صافکاری در انواع مختلفی طراحی و تولید می شود. از این چکش در کارهای مکانیکی و صافکاری استفاده می شود. انواع چکش صافکاری عبارتنداز : چکش صافکاری یک سر تخت و یک سر مربع، چکش صافکاری یک سر تخت و یک سر آج دار
پتک : پتک نیز یکی از انواع چکش ها محسوب می شود که بسیار سنگین تر از سایر انواع چکش است و برای تخریب و کندن سطوح مقاوم مثل بتن از آن استفاده می شود.
همه این چکش ها کاربردهای خاص خود را دارند و در صنایع و مشاغل های مختلف استفاده می شوند.